Frank Tillmann verhuist van Eijkelkamp naar Colubris Cleantech

Per 1 september wordt Frank Tillmann, de huidige ceo van Eijkelkamp Soil & Water, de nieuwe algemeen directeur van familiebedrijf Colubris Cleantech. De huidige ceo en oprichter Gertie van den Hurk, blijft zich als ondernemer/eigenaar bezighouden met de verdere groei van de onderneming.

Van den Hurk bereikte onlangs de leeftijd van 65 en vindt dat het tijd is voor een nieuwe generatie leiders, “zodat opgebouwde kennis en gedreven jonge mensen met nieuwe inzichten elkaar kunnen aanvullen”.

Familiebedrijf
Colubris Cleantech, met het hoofdkantoor in Winterswijk, houdt zich bezig met het zuiveren van afvalwater, afvalrecycling en bioresource-oplossingen. Het Achterhoekse bedrijf is in 1984 opgericht door Gertie van den Hurk en groeide uit tot wereldwijde speler op het gebied van milieutechnologie. Colubris is een familiebedrijf: zoon Dennis (27 jaar werkzaam in het bedrijf) is actief als operationeel verantwoordelijke, dochter Reggy (22 jaar werkzaam) is verantwoordelijk voor de communicatie en is teamleider van het secretariaat en zoon Joey is actief als ondernemer en verantwoordelijk voor marketing bij verschillende initiatieven. Laatsgenoemde telg zal zich, net als vader Gertie, richten op diverse vormen van innovatie bij Colubris.

Samenwerking
Het bleek op korte termijn voor de familie Van den Hurk echter niet mogelijk om binnen eigen gelederen een algemeen directeur te vinden die het stokje van Gertie kon overnemen. Na een lange zoektocht heeft Colubris in Frank Tillmann een ervaren man gevonden. Tillmann: “We hebben elkaar gevonden in visie en gelijke inzichten. We zullen daarbij ook samenwerking zoeken met externe partijen die ons kunnen versterken.”

Ervaring Frank Tillmann
Frank Tillmann komt over van Eijkelkamp Soil & Water, waar hij sinds 2013 ceo is. Daarvoor werkte hij als ceo bij Nijhuis (van 2009 tot 2012), als vice president & managing director bij Promens (van 2006 tot 2009) en als managing director bij BASF Drukinkt.