Van 18 februari tot en met 16 april 2023 is de fototentoonstelling ‘Here comes the flood’ van fotograaf Rem van den Bosch te zien in Rijksmuseum Muiderslot.

Het Muiderslot is al eeuwen verbonden met het water in de omgeving. Het kasteel is de oudste waterburcht van Nederland. Het is gebouwd op een slimme plek aan het water. Dat was makkelijk voor de handel via de Zuiderzee. Het slot is onderdeel van maar liefst 4 Hollandse waterlinies. Ook nu is Muiden, met de Groote Zeesluis en Stenen Beer (een dam achter het kasteel), nog steeds belangrijk bij het beschermen van het gebied van waterschap Amstel, Gooi en Vecht tegen wateroverlast en watertekort.

De tentoonstelling Here comes the flood laat een deel van de werken van fotograaf Rem van den Bosch zien. In zijn werk laat Van den Bosch op een unieke manier zien hoe hoog het water komt als de Nederlandse dijken doorbreken. Door het hele land maakte hij foto’s op bijzondere plekken die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering en de stijging van het zeewater. De fotomodellen zitten of staan op een rode ladder. Ze geven met hun hand aan hoe hoog het water zou komen bij een overstroming.

Waterrondleidingen

In het weekend van 18 en 19 februari en 25 en 26 maart zijn er speciale rondleidingen in het Muiderslot. Tijdens de rondleiding in en om het kasteel hoort u meer over
hoe water werd gebruikt bij de verdediging van het Muiderslot. Maar ook welk water geschikt was om bier van te brouwen. En hoe de omgeving werd beschermd tegen dreigende overstromingen.

Kijk voor meer informatie en tickets over de fototentoonstelling en de waterrondleidingen op de website van het Muiderslot.