Fokke van Zeijl tijdelijk voorzitter AWP

De algemene ledenvergadering van de AWP stemde in met de benoeming van Fokke van Zeijl als tijdelijke nieuwe voorzitter van de AWP. Hij zal het hoofdbestuur van de AWP leiden totdat een nieuwe voorzitter is gevonden. Van Zeijl volgt Ron van Megen op, die wegens familie- omstandigheden niet beschikbaar is voor een tweede termijn als voorzitter van de AWP.

Van Zeijl is namens de AWP lid van de Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta. Voorts is hij omgevingsmanager bij watercyclusbedrijf Waternet en docent aan de hogeschool NCOI.

De AWP heeft ook de bestuurstermijn van Hans Middendorp, vicevoorzitter van de AWP en politiek woordvoerder, verlengd tot de eerste algemene ledenvergadering ná de verkiezingen in maart 2023. Glenny Davidse is teruggetreden als lid van het hoofdbestuur van de partij. Harry van Den Dool en Joas van den Berg treden toe als aspirant-bestuursleden.

De ALV stemde ook in met het verkiezingsprogramma ‘Alles is Water’, onder eindredactie van Hans Middendorp. De partij doet volgend jaar voor het eerst ook mee aan de provinciale verkiezingen. “Om het belang van water, klimaat en natuur goed voor het voetlicht te krijgen, is het essentieel dat de AWP nu volwassen wordt en de vleugels uitslaat naar de provincie,” zei Van Zeijl.
De Omgevingswet, die op 1 januari 2023 ingaat, geeft extra belang aan de rol van de provincies.