Floortje Dessing opent de winkel samen met Jelle Hannema de directievoorzitter van Vitens (foto: Vitens).

Donderdag 12 april openden wereldreizigster Floortje Dessing en Vitens directievoorzitter Jelle Hannema de eerste pop-up waterwinkel van Vitens. In de winkel die tot 22 april open blijft, vraagt Vitens aandacht voor lokale waterbronnen. Bezoekers kunnen er tegen kostprijs karaffen aanschaffen met daarop het verhaal van hun eigen drinkwaterbron.

Drinkwaterbedrijf Vitens wil met de campagne ‘Water uit Lokale bron’ klanten bewust maken van de waarde van kraanwater, en iedereen oproepen te helpen de drinkwaterbronnen te beschermen. Via de website van Vitens kunnen klanten ontdekken hoe bijzonder de bron van hun eigen kraanwater is. Het kraanwater komt uit wel honderd verschillende bronnen, met allemaal hun eigen unieke smaak, achtergrond en DNA. Zo zijn sommige bronnen van Vitens heel jong en zacht, zoals in Epe, en sommige bronnen juist oeroud en complex, zoals in Spannenburg in Friesland, stelt het drinkwaterbedrijf.

Behoud drinkwaterbronnen
Wereldreizigster Floortje Dessing opende deze eerste Waterwinkel van Vitens. “Op reis kom ik het schrijnende gebrek aan schoon drinkwater zó vaak tegen. Natuurlijk in Afrika, maar ook op plekken dichterbij huis, waar je het niet verwacht. Het gevaar van ziektes als cholera ligt hier altijd op de loer. Dan besef ik weer wat een geluk het is in Nederland geboren te zijn, waar heerlijk fris drinkwater zomaar uit de kraan komt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Ook onze drinkwaterbronnen in Nederland moeten namelijk beter beschermd worden. Daarom zet ik mij in voor het behoud van onze schone drinkwaterbronnen en ons kraanwater, voor nu en in de toekomst.”