Europese Commissie komt ‘spoedig’ met aanpak medicijnresten in milieu

​De Europese Commissie (EC) heeft aangegeven de strategische aanpak van de Europese Unie over farmaceutische stoffen in het milieu (de EU Geneesmiddelenstrategie) spoedig te presenteren. Dat meldt Vewin in een bericht op de site.

De Europese Commissie gaf hiermee antwoord op vragen van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik waar deze eerder beloofde aanpak bleef. Wat spoedig precies is, heeft de commissie niet bekendgemaakt. Vewin pleit al jaren voor een Europese strategie voor de aanpak van medicijnresten.

Nog deze termijn
De EC heeft de strategie voor farmaceutische stoffen in het milieu (de EU- Geneesmiddelenstrategie) aangeduid als een van de initiatieven die zij in het resterende deel van haar termijn nog kan voltooien. Deze termijn loopt tot kort na de verkiezingen van het Europees Parlement in mei 2019. Daarna treedt een nieuwe Commissie aan.

Al eerder beloofd
Begin 2018 had Eurocommissaris Vella voor Milieu, toen ook in antwoord op initiële vragen van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, aangegeven nog voor de zomer van 2018 de strategische aanpak van farmaceutische stoffen in het milieu te willen presenteren. Toen dat niet gebeurde stelde EP-lid Schreijer-Pierik wederom vragen of het voorstel nog voor de Europese verkiezingen van volgend jaar wordt gepresenteerd.

Lees hier het persbericht