Esther Wienese genomineerd als ‘dakenvrouw van het jaar’

Roofs, het vakblad voor de Nederlandse dakensector, heeft ‘dakenambassadeur’ Esther Wienese genomineerd voor de titel ‘dakenvrouw van het jaar’. Wienese schreef het Rotterdamse Dakenboek en is bezig aan ‘Het Nederlandse Dakenboek – nieuw gebruik van dak en stad’.

Het Rotterdamse Dakenboek is een informatief boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen 18 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 37 voorbeelddaken laat het boek zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen.

Wienese werkte ook mee aan de totstandkoming van de Rotterdamse Dakenroute. Sinds 1 juni 2018 kan iedereen zelfstandig langs – en waar mogelijk – op de daken wandelen met deze digitale gids voor de gratis Rotterdam Routes-app van de gemeente Rotterdam.