Erik Driessen nieuwe CEO Acquaint

Erik Driessen is aangenomen als de nieuwe CEO van Acquaint. De oprichters Rudy Dijkstra (voormalig CEO) en Siemen van der Heide (COO) doen een stap terug binnen Acquaint. Zij blijven onderdeel van het bestuur, maar zullen vanaf nu een minder uitvoerende rol hebben. Christine van der Valk, nu financieel manager, is naar voren geschoven als de nieuwe CFO.

De keuze om Christine bedrijfsmatig meer verantwoordelijkheid te geven en om Erik aan te nemen als nieuwe CEO was snel gemaakt: “Met Christine is er altijd een goede samenwerking en verstandhouding geweest, we kunnen elkaar altijd goed uitdagen. Hierdoor kan je de grenzen qua groei blijven opzoeken samen”, aldus Rudy.

Siemen: “Erik reflecteert exact het karakter van Acquaint: betrouwbaar, no-nonsense, ‘tech-minded’ en hij zet de mens centraal”. Rudy voegt hier nog aan toe: “Daarbij heeft hij een enorm internationaal netwerk en aan beide kanten van de tafel gezeten, wat maakt dat hij onze oplossing perfect kan positioneren en de maatschappelijke impact kan vergroten”.

Erik: “Wat Siemen en Rudy hebben neergezet is groots en ik kijk er enorm naar uit om dit voort te zetten. De eerste stappen zijn gezet in de VS en het Midden-Oosten en ik ben van plan dit verder uit te breiden. Enerzijds door het allerbeste uit het team te krijgen en deze te versterken met nieuwe kwaliteiten en talenten, anderzijds door de juiste partners te vinden wereldwijd. Hiermee zullen wij over een aantal jaar wereldleider zijn op het gebied van het voorspellen van leidingfalen. Ik ben in mijn carrière ontzettend veel innovatieve watertechnologieën tegengekomen, maar Acquaint steekt met kop en schouder boven alle andere uit. Ze hebben een bewezen technologie en binnen no-time zijn ze commercieel gezond geworden.”