EnviroChemie investeert in haar Duitse vestigingen

In samenhang met de uitbreiding van de productie werd bij de vestiging in Rossdorf ook de ontwikkelingsafdeling en de kwaliteitsbewaking uitgebreid. Daarbovenop werd ook nog, als toevoeging aan de huidige laboratoria een extra 500 m² oppervlakte groot “Technikum” aangelegd. Hier kunnen piloottesten op industriële schaal worden uitgevoerd.

EnviroChemie heeft tevens de van de gemeente Rossdorf de vergunning ontvangen om de kantoorruimte met ca. 1.500 m² oppervlakte uit te breiden.  Ook deze investering helpt bij de verzekering van een sterke toekomst en de uitbreiding van de kennis van de ingenieurs. 
De hoofdvestiging in Rossdorf concentreert zich op industriële water- en afvalwaterzuiverings-techniek waarbij installatiebouw, waterchemicaliën en bedrijfsvoeringprojecten op de internationale markt centraal staan. 

Bij de vestiging van dochteronderneming EnviroFALK in Westerburg investeert de EnviroChemie-groep in een nieuwe geautomatiseerde regenereerinstallatie voor ionenwisselaarharsen met moderne logistiek en vulinstallaties. Deze investering in nieuwe installatietechniek met een oppervlakte van 2.000 m² over 3 etages vervangt stukje bij beetje de bestaande installatie bij de servicevestiging in Mainz. De nieuwe installatie verdubbelt de huidige capaciteit en brengt de kennis van installatiebouw en de ionenwisselaars bij de vestiging in Westerburg tezamen. 

EnviroFALK in Westerburg houdt zich voornamelijk bezig met de klanten binnen het Duitse spraakgebied waarbij de hoge kwaliteit compact-installaties voor industriële water- en proceswaterbehandeling centraal staan. Een groot deel van de bij EnviroFalk gegenereerde omzet wordt verkregen vanuit de verkoop van serviceproducten, zoals ionenwisselaarharsen en de daarmee gepaard gaande diensten. 
De dochteronderneming EnviroDTS in Friedberg bij Frankfurt concentreert zich op de individuele installatiebouw en servicediensten bij ziekenhuizen, bio-instituten en onderzoeksinstellingen overwegend in de publieke sector. 

Detailinformatie over de investeringen:
De nieuwe productie-installatie in Rossdorf beschikt over twee moderne mengreactoren met ieder 6000 liter inhoud. Ze zijn uitgebreid met een bijbehorende opslag voor de basischemicaliën en een halfautomatische afvulinstallatie voor het vullen van jerrycans, vaten en draadboxcontainers. De nieuwe installatie vervangt de tot op heden in Mainz bedreven installatie. Gelijktijdig werd de capaciteit verhoogd en de werden de arbeidsomstandigheden voor het bedieningspersoneel verbeterd.  EnviroChemie produceert op maat gesneden flocculatiemiddelen voor industriële waterbehandeling, coagulatiemiddelen voor waterhergebruikprocessen in de lakindustrie, water-chemicaliën voor het onderhouden van waterstromen in koeltorens en speciale producten voor de membraanfiltratietechniek. 
In het nieuwe „Technikum“ ruimte is het vanaf heden mogelijk om zowel in batch- als continu bedrijf watervolumina van 5 tot 200 l per uur te continu behandelen of batchvolumen van 500 l per charge. In dit Technikum kunnen meer dan 20 pilootinstallaties modulair worden ingezet. Het aanwezige installatiespectrum voert van chemisch-fysische filtratie-,  flocculatie-, en flotatie installaties via microfiltratie-, ultrafiltratie en omgekeerde osmose tot aerobe en anaerobe biologische zuiveringsinstallaties chemische-, UV- en of ozon oxidatie installaties, ionenwisselaars en distillatie installaties.  Daarmee zijn bijna alle mogelijke water- en afvalwaterzuiveringstechnieken piloteerbaar geworden. 

(Persbericht EnviroChemie, mei 2016)