EnvAqua presenteert zich in hart van Aqua Nederland Vakbeurs

Een symbolischer plek had de Aqua Lounge niet kunnen hebben. Letterlijk in het hart van de vloer is een grote ontmoetingsplek gecreëerd waar naast eerder genoemde partijen ook WaterCampus Leeuwarden zich presenteert. Met de neergelegde grote zitzakken is het hier goed toeven. 
André Braakman wrijft zich nog net niet letterlijk in de handen als hij vertelt over de nieuwe branchevereniging EnvAqua. “Er gaat veel gebeuren. We beginnen nu hier in Gorinchem met de branding.”

Sterke club
Braakman was als teamleider vanuit de FME nauw betrokken bij het fusieproces van Aqua Nederland en de VLM tot de nieuwe branchevereniging EnvAqua. Nu is hij voor twee dagen per week als branchemanager voor EnvAqua aan de slag. 
“Inhoudelijk hebben we nu een sterke club”, vertelt hij. “Het delen structuren en netwerken geeft ons nog meer kracht om als branchevereniging ontwikkelingen te volgen en te verbeteren. De komende tijd willen we daarbij vooral inzetten om het verbeteren van de business inteligence. We willen onze 120  leden beter van marktinformatie gaan voorzien zodat ze op basis daarvan de juiste beslissingen kunnen nemen.”


Ontmoetingspunt
De beurs en het door de Aqua Lounge partners georganiseerde kennissymposium in de ochtenden verloopt naar volle tevredenheid van Braakman. “De beurs is een echt ontmoetingspunt om elkaar ook inhoudelijk te leren kennen.”
De beurs, ooit opgezet door Aqua Nederland, kan in de nieuwe constellatie van de branchevereniging misschien nog krachtiger worden en meer inhoud krijgen. Hoe dat bereikt kan worden, is  nog onderwerp van studie. Evenals de naam van de beurs. Braakman: Je ziet dat de beurs nu nog heel erg gericht is op waterbeheer, terwijl ook de afvalwatersector steeds meer van zich laat horen. Dat raakt ook heel erg aan milieu. We gaan een plan schrijven voor hoe we de beurs eventueel kunnen verbreiden.”
Terwijl ook voorzitter Erwin Dirkse en vicecoorzitter Aart Ek aanschuiven, kijkt Braakman naar de vele voorbijgangers. ”Probleem is wel hoe we dat willen gaan doen. Als je ziet hoe druk het nu al is.” 

Samenwerken
Een verdieping erop volgend jaar? “Wie weet”, lacht Braakman. “we zijn daar nog niet uit. Zeker is dat we als vereniging de focus hebben op milieu en watertechologie en ook willen samenwerken met de watercoalitie en de afvalketen. Er zit nog wel verschil tussen de verschillende bloedgroepen, maar er is toch vooral veel overlap.”
Voor hem blijft overeind dat de beurs in de huidige vorm “kwalitatief goed” is. “Er is ook een goed inhoudelijk programma en er zijn veel bezoekers. Het congres is voor ons een belangrijk middel om kennis naar de markt te brengen. We proberen zo innovatie te stimuleren. Deze beurs is voor de leden een bron van nieuwe inspiratie.”