Endress+Hauser bereikt status voorkeursleverancier voor Nereda waterzuiveringsinstallaties

Deze technologie is gebaseerd op aeroob korrelslib en biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele actiefslibsystemen. Enkele van deze voordelen zijn een kleinere fysieke footprint en lagere energiekosten. 
Heidrun Tippe, internationaal branchemanager voor  de (afval)waterindustrie bij Endress+Hauser: “Een van onze hoofddoelen in de water- en afvalwaterindustrie is om onze klanten betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden. Dit is dan ook een perfecte match voor ons. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zowel voor klanten van Royal HaskoningDHV als voor klanten van Endress+Hauser goed nieuws is.”

René Noppeney, directeur Watertechnologie & Innovatie bij Royal HaskoningDHV: “Onze Nereda-technologie biedt unieke voordelen wat betreft impact op het milieu, efficiënt energiegebruik, duurzaamheid en bedieningsgemak. Met deze overeenkomst zetten we tevens een belangrijke stap richting op maat gemaakte instrumenten. Wij zijn erg blij dat Endress+Hauser heeft besloten om een vaste leverancier te worden.”

De twee bedrijven hebben hiertoe afspraken op papier gezet. Als één van de vaste leveranciers van Nereda werkt Endress+Hauser aan een compacte oplossing om installatie en bediening van de geplaatste analytische instrumenten gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Royal HaskoningDHV zal dit proces actief ondersteunen door technische kennis, prestatiegegevens en toegang tot de Nereda-faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling ter beschikking te stellen.

Over Royal HaskoningDHV
Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau. Met ruim 6.000 professionals leveren we diensten over de hele wereld en worden gedreven door een gemeenschappelijk principe: samen bijdragen aan een betere samenleving.  Sinds 1881 werken we samen met klanten uit de publieke en private sector aan projecten die de leefomstandigheden van enorm veel mensen hebben verbeterd. Wij leveren zinvolle oplossingen voor de toekomst en pakken tegelijkertijd de problemen aan waar hedendaagse samenlevingen mee kampen op het gebied van stedenbouw, waterbeheer, transport en industrie. Bij de samenwerking met onze klanten, kennisinstituten, partners, stakeholders en gemeenschappen doen we ons uiterste best om een betere toekomst voor iedereen tot stand te brengen. Meer informatie vindt u op www.royalhaskoningdhv.com.

Over Endress+Hauser
Endress+Hauser is wereldwijd leider in meetinstrumenten, diensten en oplossingen voor industriële procestechniek. De Endress+Hauser Group heeft 13.000 werknemers wereldwijd en behaalde in 2015 een netto omzet van meer dan 2,1 miljard. Dankzij gespecialiseerde verkoopcentra en een sterk partnernetwerk staat Endress+Hauser garant voor deskundige ondersteuning wereldwijd. Endress+Hauser levert sensors, instrumenten, systemen en diensten voor niveau-, flow-, druk- en temperatuurmetingen alsmede apparatuur voor analyse en gegevensverzameling. Endress+Hauser helpt klanten met engineering, logistiek, IT-diensten en oplossingen. Onze producten zetten de norm wat betreft kwaliteit en technologie. Meer informatie vindt u op www.endress.com.

Over Nereda
Nereda is een biologische afvalwaterbehandelingstechnologie waarbij afvalwater wordt gezuiverd op basis van bacteriën die samenklonteren tot compacte korrels. Deze technologie is uitgevonden door de TU Delft en is ontwikkeld in een uniek publiek-privaat partnerschap tussen de universiteit, de Nederlandse Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), de Unie van Waterschappen en Royal HaskoningDHV. Er zijn momenteel zeventien installaties in bedrijf en er worden wereldwijd nog eens vijftien installaties gebouwd of ontworpen. Meer informatie vindt u op www.royalhaskoningdhv.com/nereda.