Emeritus professor Bart Schultz wint World Irrigation and Drainage-prijs

Unesco-IHE-emeritus professor Bart Schultz studeerde en promoveerde aan de Technisch Universiteit Delft. Hij werkte van 1973 tot 1994 bij de Rijksdienst IJsselmeer Polders. Vervolgens ging hij aan de slag bij de Bouwdienst van Rijkswaterstaat. Tevens was hij sinds 1990 parttime professor land en water ontwikkeling bij UNESCO-IHE. In 2007 ontving Schultz al de instituutsmedaille van het Koninkijk Instituut van Ingenieurs (KIVI-NIRIA). Deze medaille wordt verleend aan ingenieurs die belangrijke maatschappelijke bijdrages hebben geleverd.

Belangrijke exponent

Behalve het voorzitterschap van NethCID is  Schultz zeer actief geweest binnen ICID. Van 1999 tot 2002 was hij president-voorzitter van deze internationale organisatie. Internationaal wordt hij gezien als belangrijke exponent van het Nederlandse ‘waterweten en –kunnen’.
Schultz leidde niet alleen honderden studenten op aan UNESCO-IHE, naar begeleidde tevens 200 buitenlandse studenten tijdens hun masteronderzoek, evenals vijftien promovendi. De resultaten van zijn onderzoek zijn toegepast door overheden in o.a. Indonesië, Estland, Egypte, Soedan, India en Nederland. Schultz krijgt de prijs uitgereikt op 6 november tijdens het tweede World Irrigation Forum in Chiang Mai in Thailand.  

Lees hier het bericht over Bart Schultz op de ICID-site