Aquatech, ‘s werelds grootste vakbeurs voor watertechnologie, vindt volgend jaar plaats van 6 tm. 9 november in RAI Amsterdam. Er zijn meer specialistische en grotere paviljoens dan ooit en meer dan 80% van de beursvloer is al geboekt. De wereldwijde watertechnologiesector komt in november 2023 weer bijeen om zaken te doen, inzichten te verwerven en in lijn met de gedachte achter Aquatech ‘make water work – together’. De beurs zal in omvang ongeveer verdubbelen ten opzichte van de editie van 2021, toen velen niet mochten reizen.

De positieve prognose is gebaseerd op de laatste cijfers van Aquatech Amsterdam. Ruim 80 procent van het vloeroppervlak is al geboekt met nog een jaar te gaan voordat het evenement zijn deuren opent. De beurs zal haar kennis- en netwerkpaviljoens uitbreiden met Biogas en Re-use/Resource Recovery naast de bestaande paviljoens van Industrial Water, Digital Water, Clean Water/Desalination, Water Quality (WQA), Innovatiepaviljoens, landenpaviljoens en AquaStages.

Podium voor innovatie
Innovatie is altijd een cruciaal thema geweest op Aquatech en wordt het meest genoemd als de nummer één reden waarom mensen naar Amsterdam komen om de beurs te bezoeken.
“Elke twee jaar toont Aquatech honderden innovaties en nieuwe producten. Om al deze primeurs de aandacht te geven die ze verdienen richten we ons InnovationLAB opnieuw in”, aldus Annette Bos, Domein Manager Aquatech Global Events bij RAI Amsterdam. “Vorig jaar was het Innovation Award diner een van de hoogtepunten om geïnspireerd én vermaakt te worden, maar het was vroeg uitverkocht en we moesten velen teleurstellen. Om tegemoet te komen aan de vraag kijken we naar een grotere, passende locatie en een programma op de zondag voor de beurs.”

In 2021 won Submerge de Overall Innovation Award met de Autonomic Inspection Robot. Daarnaast stemden Watertech professionals op hun favoriete innovatie om de Aquatech Community Award te winnen. In 2021 namen Nijhuis Saur Industries & Semilla Sanitation de felbegeerde prijs ‘CLC voor decentrale watervoorziening’ mee naar huis.

Kennis delen
Het vinden van nieuwe manieren om kennis en best practices te delen is nog nooit zo belangrijk geweest in de watertechwereld. Tijdens Aquatech Amsterdam vindt een breed scala aan wereldwijde kennissessies plaats, waaronder het Aquatech Innovation Forum.

Op maandag zal de derde editie van dit bekende Forum gesprekken, discussies en samenwerkingen stimuleren. Op een ‘unconference’ manier, out of the box en met strategische onderwerpen om waterinnovatie in een nog hogere versnelling te krijgen.

Bruisend van activiteit
In 2023 organiseert Aquatech opnieuw het Wereldkampioenschap pijpfitten. Altijd gezellig en om de dag energiek te beginnen is iedereen ook welkom bij de 5K AquaRun voor het goede doel.

De early bird korting is nog steeds geldig, maar de ruimte is beperkt.

LET OP: Aquatech Amsterdam 2023 begint dit keer op een maandag, van maandag 6 tot en met donderdag 9 november 2023. Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 6 november 2023.