De EO-serie 'Achter de dijken' is straks in meerdere landen te zien onder de titel 'The Swell'. (foto: Dutch Features).

De Nederlandse EO-serie ‘Als de dijken breken’ is verkocht aan zenders in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dutch Features Global Entertainment heeft een deal gesloten met de zender AMC Networks, bevestigt Jacqueline Ruinen, marketing en traffic coodinator van Dutcch Features naar aanleiding van een bericht op Nu.nl

De zesdelige serie over een fictieve watersnoodramp in Nederland en België zal vanaf 19 oktober te zien zijn in de VS, Canada, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland. AMC Networks zendt ‘Als de dijken breken’ uit via het nieuwe video on demand-kanaal Sundance Now. De verkoop van de serie is één van de grootste zogeheten multi territory deals die Dutch Features voor een televisieserie heeft bewerkstelligd. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters, Aart Staartjes, Frank Lammers, Janni Goslinga en Bianca Krijgsman.

Experts

Eerder blikten een aantal experts van Rijkswaterstaat terug op de serie. Eén van hen is Harold van Waveren, voorzitter van de Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging, de landelijke crisisadviesgroep van Rijkswaterstaat en de waterschappen. De serie versterkt volgens hem het gevoel van urgentie. “Mensen moeten voorbereid zijn op die kleine kans dat het toch een keer misgaat.”

Lees hier de terugblik van de Rijkswaterstaat experts