Dirk-Jan Walstra nieuw directielid Deltares

Dirk-Jan Walstra is per 1 februari 2023 benoemd als nieuw directielid van Deltares. Hij volgt directeur Erik Janse op, die van zijn pensioen gaat genieten. Ron Thiemann, het andere directielid van het eerste uur, doet dat eind juni. Na de pensionering van Ron Thiemann zal de directie van Deltares uit twee directeuren bestaan, Dirk-Jan Walstra en Annemieke Nijhof.
Walstra werkt sinds 1996 bij Deltares en hij was betrokken bij diverse (inter-)nationale projecten, hij was afdelingshoofd en vanaf 2019 MT-lid en manager van de unit Hydraulic Engineering. In 1994 studeerde hij af als civiel ingenieur aan de TU Delft en is daar in 2016 ook gepromoveerd. Na zijn afstuderen heeft Dirk-Jan tot 1996 gewerkt bij CSIR-Environmentek in Zuid-Afrika.

Annemieke Nijhof: “Met Dirk-Jan krijgen we een directeur die een goede binding heeft met onze ruim 800 medewerkers en weet wat er leeft bij onze (inter-) nationale samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Enorm belangrijk want de maatschappelijke uitdagingen vragen om een intensieve samenwerking in de praktijk, waarbij we onze kennis graag willen delen.”