Steeds meer bedrijven gebruiken het gedemineraliseerde water dat Evides Industriewater via het deminet levert. Evides Industriewater breidt de productiecapaciteit uit en realiseert een tweede demiwaterfabriek om de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2 van hoogwaardig proceswater te kunnen voorzien. De fabriek gaat eind 2017 in bedrijf.

Evides levert vanuit de demiwaterplant (DWP) Botlek hoogwaardig demiwater aan een groot aantal (petro-) chemische bedrijven in het Botlek-Europoort gebied. De DWP heeft een capaciteit van 1.400 m3 per uur. Vanwege een toenemende vraag realiseert Evides Industriewater een tweede demiwaterfabriek. Deze fabriek komt op de Maasvlakte om ook daar klanten nu en in de toekomst te kunnen voorzien van proceswater. De nieuwe demiwaterfabriek kan straks 800 m3/uur demiwater produceren. Het zuiveringsproces bestaat, net als het proces op de DWP Botlek, uit een combinatie van ionenwisselingstechnologie (IX) en membraantechnologie (RO). De toepassing van membraantechnologie als hoofdontzoutingsstap maakt het systeem minder afhankelijk van de zoutconcentratie in het voedingswater. De demiwaterplant Maasvlakte is qua technologie nagenoeg een kopie van de succesvolle eerste DWP, die te vinden is op het terrein van Huntsman in Rotterdam. Met een capaciteit van ongeveer 800 m3 per uur zal DWP Maasvlakte diverse industriële klanten bedienen. Betrouwbaarheid, duurzaamheid en (kosten)efficiency staan ook bij deze nieuwe demiwaterplant centraal. Meer weten? Lees het artikel ‘Evides Industriewater opent tweede DWP op Maasvlakte’ uit Process Control.

 

Spectaculaire beelden

In maart 2017 werden op het bouwterrein van demiwaterfabriek Maasvlakte vier reusachtig grote tanks geplaatst: twee onthardwaterreservoirs en twee demiwaterreservoirs. De Matador 2 werd ingezet om de tanks te lossen vanaf de ponton naar het land. Het vervoeren en inhijsen van de tanks leverde spectaculaire beelden op. Bekijk hier het beeldverslag!