De volgende stap in doseertechniek!

ProMinent ontwikkelde deze nieuwe doseerpomp voor de dosering van 1 ml tot 45 l/h bij een tegendruk van 25 tot 2 bar. Als opvolger van de zeer bekende Gamma/ L heeft hij een modern design, nieuwe elektronica en vele nieuwe functies. De Gamma/ X zal geïntroduceerd worden op de Achema 2015 in Frankfurt. 

Richtingwijzende regeltechniek
De nieuwe elektronica brengt meer dan aan de buitenkant te zien is en is wereldwijd uniek. Als eerste doseerpomp in zijn vermogensklasse heeft de gamma/ X een slim geregelde magnetische aandrijving. Door de innovatieve regeltechniek is de nieuwe pomp de gebruikelijke technologieën duidelijk een stap voor. De in simulatie en in praktijk zorgvuldig geteste magnetische regeling meet alle drukafwijkingen en beschermt de installatie tegen overdruk, zonder extra sensoren. In vergelijking met andere doseerpompen worden daarmee vooruitkijkend onnodige fouten uitgesloten. 
De slaglengte is elektronisch binnen een bereik van 0 tot en met 100 instelbaar. Door instelbare doseerprofielen is bijvoorbeeld bij proportionele dosering van chemicaliën in een hoofdstroom een langgerekte doseerslag optimaal, omdat er zo een goede menging ontstaat. Voor hoog vicieuze vloeistoffen is dit juist ongunstig omdat de doseerkop niet volledig gevuld kan worden op deze manier. Voor de klanten betekent dit een breed inzetbare doseerpomp die optimaal inzetbaar is bij alle doseer- en productieprocessen.