De Nieuwe Wildernis in de cinema van het Nederlands Watermuseum

De première van de film was op 26 september jl. In oktober was de platinastatus (meer dan 400.000 bezoekers) al bereikt en  inmiddels hebben bijna 700.000 bezoekers deze fantastische  film gezien.
De beeldschone natuurfilm gaat over de Oostvaardersplassen, het woeste  landschap tussen Lelystad en Almere waar paarden, runderen, herten, vossen en vele vogelsoorten in het wild leven. Twee jaar lang werden de vier seizoenen gevolgd. 
De Nieuwe Wildernis legt de ziel van deze bloeiende waterrijke delta bloot.  Een visueel spektakel waaruit zowel de schoonheid als de rauwe wildernis van deze unieke  plek zal blijken. 
De Konikpaarden werpen hun veulens op het veld tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Een vossengezin probeert op speelse wijze de uitdagingen van het overleven in de Oostvaardersplassen aan hun jongen over te brengen.  Soms aangrijpend maar ook vertederend en op andere momenten humoristisch en ontroerend. De plek die in de lente en zomer een paradijs vormt verandert in de winter in een grimmig landschap. Steeds minder voedsel maakt het dat de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. 
De Nieuwe wildernis een natuurspektakel, een film voor het hele gezin, een natuurfilm zoals die nog nooit eerder over Nederland is gemaakt. 
Kaarten voor deze film kosten 3 euro per stuk plus een geldig toegangsbewijs voor het museum.
Reserveer  tijdig uw ticket om verzekerd te zijn van een plaats! Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar.
U kunt vanaf heden uw tickets kopen aan de balie van het museum of tot en met 29 januari a.s. per mail reserveren via reserveringen@watermuseum.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal gewenste tickets.

(Persbericht Nederlands Watermuseum, januari 2014)