Danny Traksel benoemd tot commercieel directeur van Sustec

Danny Traksel benoemd tot commercieel directeur van Sustec

Danny Traksel (43) is benoemd tot Commercieel Directeur van Sustec Consulting & Contracting BV (Wageningen). Traksel zal per 13 juli 2015 leiding geven aan de verdere commercialisering van de technologieën van Sustec, dat met de TurboTec® technologie reeds marktleider is in Nederland op het gebied van TDH (thermische drukhydrolyse) van afvalwaterslib. Traksel heeft bijna 20 jaar ervaring in de nationale en internationale watersector. Voordat hij in 2014 bij Veolia Water Solutions & Technologies werkzaam was als Commercieel Directeur, heeft hij een aantal verschillende rollen vervult bij KWR en is hij ruim 8 jaar Export Sales Manager geweest voor Berson UV-techniek. Traksel is sinds 2008 bestuurslid van SKIW en heeft een actieve rol gespeeld in de Programmaraad van TKI Watertechnologie.
 
“Ik kijk er enorm naar uit om Sustec te komen versterken en groei in binnen- en buitenland te realiseren”, aldus Traksel. Sustec ontwikkelt projecten op basis van in-eigen-huis ontwikkelde kennis voor de behandeling van slib en afvalwater. Traksel: “Mijn ambitie is om in Nederland marktleider te blijven van TDH en verdere ontwikkeling en groei te realiseren van andere Sustec technologieën. Daarmee wil Sustec een belangrijke bijdrage te leveren aan de realisatie van energie- en nutriëntenfabrieken door de Nederlandse waterschappen. Voor de groeimarkten in het buitenland zal ik op zoek gaan naar strategische partners voor vergaande samenwerking of licenties”.
 
Naast TDH technologie zijn binnen Sustec ook andere technologieën in ontwikkeling om stikstof en fosfaat terug te winnen uit geconcentreerde afvalwaterstromen. Sustec is een volledige dochter van GMB BV (Opheusden).