Congres Innovations for Global Water Challenges


3 thema’s

Het congres behandelt 3 thema’s die mondiaal de grootste technologische belofte of uitdaging bieden: water en ICT, stedelijk water en water en duurzaamheid. Er zijn 14 sprekers uit 14 verschillende landen. Zij vertellen u over de technologische ontwikkelingen, uitdagingen en inzichten in hun landen, zoals Brazilië, de Verenigde Staten, Singapore, Duitsland, Frankrijk en Turkije. Bekijk het programma en maak uw keuze uit de verschillende workshops.
Matchmaking
Op het congres heeft u volop mogelijkheden tot matchmaking. U kunt namelijk kennismaken met  ruim 20 Innovatie Attachés. Zij kunnen u vragen beantwoorden en u vervolgens in contact brengen met diverse partijen in ‘hun’ land. Daarnaast kunt u natuurlijk ook direct contact leggen met alle buitenlandse sprekers. 
Ook organiseert RVO.nl tijdens deze dag een workshop over Horizon 2020. In deze workshop hoort u welke kansen er voor u liggen binnen dit grote Europese programma. 
Innovatie Attaché Netwerk
Het congres is een activiteit van Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk), waarbij zij samenwerken met de Topsector Water en diverse partners uit de Nederlandse watersector. Het IA-Netwerk is een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden. 
Bent u actief in de watersector bij een bedrijf, kennisinstelling, universiteit of overheidsorgaan? Dan kunt u deze bijeenkomst kosteloos bijwonen. Registreer u snel, er zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.
Het Innovatie Attaché Netwerk is een van de manieren waarop het ministerie van Economische Zaken de topsectoren ondersteunt. Via www.rvo.nl/ vindt u meer informatie. Voor vragen specifiek over dit congres kunt u contact opnemen met Hans Bosch, adviseur thuisbasis IA Netwerk (hans.bosch@rvo.nl).

(Persbericht Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, mei 2014)