Climate-KIC accelerator programma geopend voor Cleantech Start-ups

Climate-KIC Accelerator is het enige Europese Accelerator programma specifiek gericht op cleantech commercialisering. Gedurende 18 maanden, onderverdeeld in 3 fasen, worden start-ups klaargestoomd om de markt te veroveren. 
Kansen voor start-ups
De moeilijkheid voor cleantech start-ups zit niet zozeer in de (technische) realisatie van het idee, als wel in het traject om het product naar de klant te brengen. Dit is precies waar de focus ligt bij Climate-KIC Accelerator. Start-ups leren tijdens het programma om hun idee af te stemmen op potentiële klanten, aansluiting te vinden in de markt en de juiste investeerders te vinden. Qua intensiteit van het leertraject lijkt Climate-KIC Accelerator nog wel het meest op een business school, maar zonder de schoolbanken en met een echte business om aan te werken. En in plaats van een factuur voor collegegeld krijgen de start-ups financiële steun, te beginnen met €10,000 in fase 1.
Europees netwerk
Naast een gedegen onderwijsprogramma in ondernemerschap,  toonaangevende tools en technieken en intensieve 1-op-1 coaching gedurende het hele programma, biedt Climate-KIC haar start-ups toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk van ondernemers, investeerders en bedrijven aan. Alle ingrediënten voor een vliegende start.
Resultaat
Er is een indrukwekkende lijst met succesvolle start-ups die voortgekomen zijn uit het Accelerator programma. Een van hen is aQysta. Zij ontwikkelde een waterpomp op waterkracht, die ook hooggelegen gewassen kan irrigeren. Het product vraagt geen brandstof, weinig onderhoud en is door boeren zelf makkelijk in elkaar te zetten. Niet voor niets is aQysta in 2014 uitgeroepen tot meest innovatieve start-up van Europa. Door de aanmelding bij Climate-KIC Accelerator hebben zij hun potentiële product naar een volgend niveau kunnen brengen. Met de huidige uitrol in vier landen en een potentiële markt van meer dan 30 miljard euro heeft aQysta de potentie om binnen een paar jaar internationaal een dominante speler te worden.
Inschrijving fase 1 geopend
De inschrijving voor het Acceleratorprogramma is geopend tot en met 12 februari 2015. De kick-off van fase 1 zal in april plaatsvinden. 
Inschrijven of meer informatie? Ga naar www.accelerator.climatekic.nl.

(Persbericht februari 2015)