Challenging blue Monday

De ochtend start met een ‘Innovatie Plein’, waar ondernemers de gelegenheid krijgen om in gesprek te gaan met standhouders zoals RVO, NWP en Rijkswaterstaat. Vervolgens is het woord aan minister Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, speciaal gezant Prins Constantijn van StartupDelta en TU Delft Rector Magnificus Karel Luybe,

Daarna presenteren de acht innovators hun visie en oplossing. Een jury bepaalt welke (pre) startup een podiumticket wint voor de landelijke finale ‘Making Waves’ op 7 september 2017 op de Afsluitdijk.

De ochtend wordt afgesloten met een lunch in de proeftuin Flood Proof Holland waar innovaties worden gepresenteerd en tenslotte de glorieuze winnaars bekend worden gemaakt.

Om innovaties van de Nederlandse water- en technologiesector beter zichtbaar te maken en sneller op de markt te brengen, werken onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden en ondernemers in de regio Zuid-Holland sinds 2012 samen in het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water, kortweg VPdelta.