Batterijgevoede datalogger met ingebouwde niveaumeting in de cloud

Oplossing 
CimPro introduceert voor deze problematiek de SonicSens batterijgevoede datalogger met een ingebouwde ultrasoon niveaumeting. De fabrikant is Halma Watermanagement uit Groot-Brittannië, een bedrijf met gespecialiseerde ervaring op het gebied van deze technologie. 
Voordelen 
Met de SonicSens is de datalogger en de niveaumeting nu compleet geïntegreerd. Een bijkomend voordeel is dat er geen fysiek contact is tussen de sensor en het water. Zeker in een vervuilde omgeving is dit erg belangrijk. Het meetprincipe is gebaseerd op geluidsgolven, welke verzonden worden. Door het tijdsinterval te meten tussen het verzenden en het ontvangen van de reflectie, kan men de waterhoogte bepalen. Daarnaast is het stroomverbruik van het complete apparaat geoptimaliseerd. 
Werkwijze 
De SonicSens stuurt alleen stroom naar de ultrasoon sensor als deze een meting moet uitvoeren. De meetfrequentie kan op afstand worden ingesteld. De SonicSens kan meer dan 170.000 waardes opslaan met tijds- en datumstempel. Deze gegevens worden verstuurd door de ingebouwde GPRS modem naar een FTP site van de klant, of optioneel naar een bijgeleverde server welke de data ontvangt, en de gegevens meteen exporteert naar een bestaande database. De server kan worden geïnstalleerd bij de klant, of is beschikbaar als dienst van CimPro. Hierbij zorgt CimPro voor het beheer en back-up van de gegevens en kunnen deze via het internet, op een beveiligde manier, worden geëxporteerd naar een bestaande database. 

Meer informatie in CimPro’s webshop.