BAM Nuttal en Mott Macdonald gaan Hull beschermen tegen hoogwater

BAM Nuttal gaat in een joint venture met Mott Macdonald een plan ontwerpen om de kustlijn van het Britse Hull beter te beschermen tegen hoge waterstanden. Het waterkeringsproject heeft een opdrachtwaarde van circa 47 miljoen euro.

BAM Nuttal en Mott Macdonald voeren het project uit in opdracht van de Britse overheidsorganisatie voor milieu- en waterbeheer, Environment Agency. Doel is om een gedeelte van de kustlijn met een lengte van negentien kilometer te beschermen tegen hoge waterstanden in het getijdegebied van de monding van de rivier Humber.
Het Humber Hull Frontages-project van het Environment Agency biedt betere bescherming aan 113.000 woningen en bedrijven tegen overstromingen. De werkzaamheden omvatten zowel de verbetering van reeds aanwezige waterkeringen, als de aanleg van nieuwe voorzieningen.

Start in de zomer
Hull ligt aan de Britse Noordzeekust. De stad ligt op de noordoever van de rivier de Humber en aan beide zijden van de rivier de Hull, die in de Humber uitmondt. De stad kent een lange geschiedenis van overstroming vanuit het Humber-estuarium. De meest recente overstroming was in december 2013, waarbij meer dan 260 gebouwen werden beschadigd.
Afhankelijk van de toekenning van de vergunningen, zal het Humber Hull Frontages-project in de zomer van start gaan en tegen 2020 gereed zijn.

Lees hier het persbericht