Astrid Schoon nieuwe programmamanager platform WOW

Op 1 juli 2022 is Astrid Schoon begonnen als programmamanager bij Platform WOW. Ze volgt Dorien ten Have op, die het programma sinds 2020 leiding gaf.

De afgelopen dertig jaar werkte Schoon voor de provincie Utrecht in zowel beleidsfuncties als de overheidscommunicatie. De laatste acht jaar zette ze zich in als adviseur voor Duurzaam GWW met het vertalen en implementeren van de opgaven uit het Klimaatakkoord naar de infraprojecten en het beheer.

Van platform WOW wil ze een goede wegwijzer maken voor alle beheerders. “De grote opgaven en complexe problemen waar we als weg- en waterbeheerders aan werken, spelen zich af over alle beheergrenzen heen. Die los je niet op in je eentje. We hebben elkaar keihard nodig bij het vinden van slimme en creatieve oplossingen, op landelijk niveau, maar ook in de regio. Met Platform WOW zorgen we ervoor dat de juiste mensen elkaar kennen en de basis voor elkaar kunnen leggen voor samenwerking. Dat doen we online, fysiek, hybride, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Zo hoeft iedereen niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en kan de schaarse capaciteit efficiënt worden ingezet.”