Arie van den Herik in bestuur Waterschap Rivierenland

Op vrijdag 26 november is Arie van den Herik uit Sliedrecht geïnstalleerd als lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland. Van den Herik was langere tijd actief voor de CDA-fractie van het waterschap en was reeds burgerlid. Hij volgt Henk Driessen uit Tiel op.

Arie van den Herik is accountmanager bij Sterk Techniek Onderwijs in Rotterdam. Hij volgt dus Henk Driessen op, die met een long-covid besmetting kampt en al enige maanden ziek thuis is. Ondanks een revalidatietraject is hij nog onvoldoende hersteld en heeft hij besloten te stoppen als lid van het Algemeen Bestuur. Tevens was hij heemraad bij Waterschap Rivierenland.

Vanuit het CDA wordt Esther Groenenberg uit Ressen voorgedragen als nieuwe heemraad. Zij studeerde Land- en watermanagement, richting watersysteemanalyse en ruimtelijke planvorming. Inmiddels heeft zij daarin ruime werkervaring. Ze runt samen met haar man het fruitbedrijf De Woerdt in Ressen. Nieuw burgerlid voor het CDA is Maaike van Deelen-Kamps uit Elst, zij is thans fractie-assistent voor CDA Gelderland.