De tunnel onder het Suez kanaal bestaat een tunnelbuis met een diameter van 13 meter op een maximale diepte van 40 meter onder maaiveld (foto: Arcadis).

Arcadis helpt voor de tweede keer bij de realisatie van een tunnel onder het Suezkanaal in Egypte. Na de Ismaïlia Road Tunnel werkt Arcadis nu mee aan de drie kilometer lange tunnel onder het kanaal door bij de plaats Suez.

De tunnel maakt deel uit van een groot ontwikkelingsproject in het Suezkanaal-gebied. Dit langjarige project moet de economische groei in Egypte stimuleren. Arcadis ontwerpt de complete tunnel: van concept tot detailontwerp. Daar zitten heel veel verschillende werkzaamheden in onder meer op het gebied van tunnelontwerp, tunnelveiligheid en tunnelinstallaties.

Consortium
De tunnel bestaat een tunnelbuis met een diameter van 13 meter op een maximale diepte van 40 meter onder maaiveld. De opdrachtgever van Arcadis is een consortium van de Egyptische bedrijven Petrojet en Concord for Engineering and Contracting. De tunnel wordt gebouwd in opdracht van het Egyptische Armed Forces Engineering Authority als uitbreiding op een reeds bestaande tunnelverbinding in Suez.

Lees hier het persbericht