Gert Kroon van Arcadis en Erwin Hop van Over Morgen. (foto: Arcadis).

Adviesbureau Over Morgen komt in handen van Arcadis. Over Morgen adviseert overheden onder meer over energietransitie en gebiedsontwikkeling. Arcadis hoopt met de overname vroeger in keten actief te zijn en meer opdrachten aan te trekken. “Over Morgen blijft een eigen label met een eigen kantoor. We willen samen het verschil gaan maken, het zogeheten 1+1=3 effect. Hoe dat er op de lange termijn uitziet, weet nog niemand, maar voorlopig blijft alles zoals het is”, aldus woordvoerder Tim Preger.

De adviesbureaus kennen elkaar goed. Ze zijn allebei al jaren gevestigd in Amersfoort en kwamen elkaar bij aanbestedingen steeds vaker tegen. Preger: “Over Morgen is sterk in het voortraject, plannen maken en meedenken vooraan in het proces, terwijl Arcadis juist sterk is in bijvoorbeeld projectmanagement en realisatie. Dat maakt Arcadis en Over Morgen echt aanvullend op elkaar.”

Uitbreiding

Bij Over Morgen werken ongeveer 80 medewerkers. Over Morgen werd in 2002 opgericht door Gerwin Hop en Erik Tissingh. Op het vlak van energietransitie, duurzame mobiliteit en gebiedsontwikkeling werken bij Arcadis Nederland circa 400 tot 500 mensen. “Het is echt een behoorlijke uitbreiding die we met deze bundeling van krachten bereiken”, aldus Arcadis.

Klimaatadaptatie

Volgens Gert Kroon, CEO Arcadis in Nederland is Arcadis samen met Over Morgen (nog) beter in staat om te reageren op de grote transitievragen in de markt en de maatschappij zoals klimaatadaptatie. “Over Morgen is een fantastische partner om samen mee aan de slag te gaan. Ik bewonder hun strategische advies- en innovatiekracht en verwacht veel van de mooie projecten waarin onze beider krachten elkaar versterken.”

Internationale markt

Oprichter van Over Morgen Gerwin Hop: “Voor ons als Over Morgen is het een unieke kans om met Arcadis samen te werken. Hun jarenlange expertise, wereldwijde netwerk en daadkracht maken dat we samen meer maatschappelijke impact maken met onze vele gecombineerde ideeën. We zijn echt complementair aan elkaar met behoud van onze eigen unieke DNA.”

Kwalitatieve groei

Over Morgen en Arcadis richten zich beiden op een duurzame leefwereld. Beide bedrijven ambiëren met de samenwerking kwalitatieve groei. Daarnaast ontstaat een voedingsbodem voor talent- en kennisontwikkeling. Dit is nodig, want Nederland staat voor een enorme opgave.