Arcadis helpt bij aanpak afvalwaterzuivering en -transportsysteem

Arcadis, de leidende wereldwijd opererende advies- en ingenieursorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, heeft van het Hoogheemraadschap van Rijnland een opdracht op het gebied van afvalwater verworven. Het gaat om het duurzaam ontwerpen, voorbereiden en aanbesteden van de renovatie van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Zwanenburg, de nieuwbouw van twee afvalwatertransportgemalen en een persleiding bij Heemstede en Schalkwijk. Dat maakte Arcadis woensdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

De klus omvat de renovatie en uitbreiding van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Zwanenburg, die eind 2021 gereed moet zijn. De bestaande afvalwaterzuiveringsinstallatie Schalkwijk en Heemstede worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen twee afvalwatertransportgemalen en een persleiding tussen Schalkwijk en Zwanenburg. Die moeten ook eind 2021 klaar zijn. Al het afvalwater uit dit zogeheten cluster wordt dan verwerkt in Zwanenburg.

“Het Waterschap van Rijnland wil een betrouwbare en duurzame afvalwaterketen voor de toekomst realiseren’’, aldus Sabrina Helmyr, binnen Arcadis verantwoordelijk voor stedelijk water & watertechnologie. ,,De realisatie van een dergelijk project vraagt om een goede structuur, goede mensen en het goed afstemmen van de probleemstelling, aanpak en het resultaat. We hebben er enorm veel zin in, want het is een heel mooi integraal project!’’