Aquatech Amsterdam 2021
Foto: Aquatech Amsterdam

Aquatech Amsterdam 2021 kijkt terug op een bruisende week. Het was de eerste grote watervakbeurs in twee jaar en duidelijk was dat de internationale waterprofessionals blij waren elkaar weer ‘live’ te kunnen ontmoeten. Op de sluitingsdag stond de bezoekersteller op 11.474. Dat is fors minder dan in 2019, maar iedereen begrijpt waarom dat zo is.

Twee jaar geleden bezochten nog ruim 22.000 mensen de internationale watervakbeurs in de Amsterdamse RAI en de beursorganisatie liet na die succesvolle editie (10 procent meer bezoekers dan in 2017) weten door te willen groeien naar meer dan 25.000 bezoekers. De wereldwijde coronapandemie gooide echter roet in het eten. Veel internationale bezoekers en standhouders (met name uit Azië) vonden het ook dit jaar nog te vroeg om naar Amsterdam te reizen. Niet geheel onbegrijpelijk, gezien de stijgende besmettingscijfers in Nederland.

‘Energie duidelijk voelbaar’

In de eerste week van november golden er in Nederland nog geen aangescherpte coronaregels voor evenementen en dus kon Aquatech Amsterdam 2021 ‘gewoon’ doorgaan. Volgens de beursorganisatie was “de energie van nieuwe ontmoetingen, zakendoen en elkaar in het echt zien, duidelijk voelbaar”.

‘Geweldig programma’

“Uit onderzoek wisten we dat netwerken en kennisuitwisseling hoger dan ooit op de bezoekersagenda stonden”, zegt Editha Hoogenberg, directeur Aquatech Amsterdam. “Onze partners in de HUB’s, de brancheverenigingen en landenpaviljoens hebben een geweldig programma samengesteld met meer dan honderd onderwerpen én een verkoelend drankje na afloop om ontspannen na te praten en onverwachte ontmoetingen te stimuleren.”

Boekingen voor 2023

De teller van Aquatech Amsterdam 2021 stond op de sluitingsdag op 11.474 uit 106 landen. Als daarbij de exposanten en hun standpersoneel, sprekers, moderators en andere belangstellenden worden opgeteld, dan stijgt dat naar een totaal van 17.949 waterprofessionals gedurende de hele week. De exposanten waren duidelijk zeer te spreken over de opkomst en de sfeer: liefst 84 procent van hen boekte tijdens deze editie al een stand voor Aquatech Amsterdam 2023.

Dankbaar voor steun en vertrouwen

“Zoals zovelen hebben we een zwaar jaar achter de rug, maar ik ben buitengewoon trots op het resultaat”, zegt Annette Bos, directeur Aquatech Global. “Om goed en succesvol zaken te doen, is persoonlijk contact van onschatbare waarde gebleken. De energie en inspiratie van alle gesprekken en ontmoetingen waren tastbaar en vertaalden zich in een unieke editie van Aquatech Amsterdam. We zijn dankbaar voor de enorme steun en het vertrouwen van onze exposanten. Samen met onze bezoekers hebben ze ons geholpen om een geweldige beurs neer te zetten.”

Volgende Aquatech start op maandag

Aquatech Amsterdam 2023 start niet meer op een dinsdag, maar op een maandag. De watervakbeurs vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 november 2023. Het Aquatech Innovation Forum staat gepland voor maandag 6 november 2023.