Apollo Funds investeert in Moleaer, wereldspeler in nanobubble-technologie

  • Moleaer haalt 40 miljoen USD op in Series C investering geleid door Apollo, samen met Husqvarna
  • Kapitaal zal inzet van Moleaer’s nanobubble-technologie versnellen om de gevolgen van klimaatverandering en waterschaarste in een scala aan sectoren tegen te gaan

Moleaer, de wereldwijde marktleider in nanobubble-technologie, heeft het afronden van de Series C investering aangekondigd, geleid door fondsen die beheerd worden door Apollo (NYSE: APO) samen met Husqvarna, een strategische partner, en bestaande investeerders. Deze investeringsronde brengt Moleaer’s totale opgehaalde financieringen op 61 miljoen USD. Moleaer, het bedrijf achter een snel groeiende miljardenmarkt, zal de investeringen gebruiken voor de versnelling van de door hen ontwikkelde nanobubble-technologie, die het mogelijk maakt voor diverse sectoren om hun water-, chemische en energie-voetafdruk te reduceren.

Sinds de oprichting in 2017 heeft Moleaer als missie om de kracht van water te ontsluiten om meer te doen met minder. De gepatenteerde nanobubble-technologie van het bedrijf zorgt voor significante verbetering in duurzame voedselproductie en -verwerking, behandeling van water en afvalwater, terugwinning van natuurlijke hulpbronnen en de gezondheid van waterecosystemen, allemaal zonder gebruik van schadelijke chemicaliën.

Wilson Handler, Partner bij Apollo, zegt: “We zijn continu strategische investeringsmogelijkheden aan het evalueren die een duurzamere toekomst mogelijk maken. Nu de wereld te maken heeft met waterschaarste en een energiecrisis, geloven we dat Moleaer’s nanobubble-technologie een belangrijk hulpmiddel zal zijn voor bedrijven en sectoren die zich trachten aan te passen aan deze nieuwe werkelijkheden, terwijl wordt voldaan aan eisen van klanten en stakeholders.”

Nick Dyner, CEO van Moleaer, zegt: “De investering door Apollo onderstreept het bewezen succes dat we tot nu toe hebben behaald, evenals ons vermogen om duurzame oplossingen te bieden in diverse sectoren. Deze mijlpaal is een bewijs van de toewijding van onze werknemers die zich actief inzetten om onze technologie over de hele wereld toe te passen en continu nieuwe toepassingen ontwikkelen om de kracht van water te ontsluiten door nanobubbles. Kijkend naar de toekomst zijn we ervan overtuigd dat nanobubble-technologie een standaard hulpmiddel zal zijn in elk op water gebaseerd industrieel proces en natuurlijk waterlichaam.”

In cijfers:

  • Moleaer heeft meer dan 1500 nanobubble-systemen geïnstalleerd, en behandelt op duurzame wijze meer dan 2 miljard liter water per dag.
  • Nanobubbles verbeteren de plantgezondheid op meer dan 400 teeltbedrijven en verhogen opbrengsten tot 56% terwijl gebruik van chemische meststoffen en water worden gereduceerd.
  • Moleaer’s nanobubble-technologie kan de capaciteit van afvalwaterbehandeling tot wel 25% verhogen en energiegebruik met tot wel 40% verminderen.
  • Moleaer’s nanobubble-technologie verlaagt de kosten van zuurstof gebruikt op zalmkwekerijen met meer dan 30% door de uitstekende niveaus van zuurstofoverdracht, die hoger zijn dan 85%.
  • Nanobubbles verminderen de oppervlaktespanning van water, verbeteren indringing in de aarde en reduceren de hoeveelheid water benodigd voor irrigatie met meer dan 12%.
  • Nanobubbles verwijderen pathogenen uit voedseloppervlakken, zodat de noodzaak voor chemicaliën als chloor en perazijnzuur in de voedselproductie wordt verminderd.
  • Moleaer heeft talloze prijzen in de wacht gesleept voor hun innovatieve technologie en impact op het milieu. Onlangs werd het bedrijf nog aangewezen als Global Cleantech 100 Company en ontving het de Impact Award 2022 van Real Leaders Magazine. Het bedrijf ontving ook een onderscheiding van Global Water Intelligence in de categorie Project of the Year, voor het werk met de County of Los Angeles Department of Public Works om snel de waterkwaliteit in het Dominguez Channel te herstellen.

Over Moleaer

Moleaer™ is de marktleider in nanobubble-technologie, met als missie om meer te doen door minder water te gebruiken. Door nanobubbles in te zetten verhoogt en verbetert het bedrijf de prestaties en productiviteit van veel van ’s werelds meest essentiële industriële processen. De gepatenteerde nanobubble-technologie ontsluit de kracht van water om boeren te helpen meer voedsel te telen, bedrijven in staat te stellen hun waterbehoeften effectiever en efficiënter te managen, en waterecosystemen duurzaam te herstellen zonder toegevoegde chemicaliën.

Moleaer heeft meer dan 1500 nanobubble-generatoren geïnstalleerd in meer dan 30 landen. De generatoren injecteren nanobubbles ― 2500 keer kleiner dan een korrel zout ― die het water verzadigen met zuurstof of andere gassen, milde oxidanten vormen voor desinfectie, en het vermogen van water verhogen om in bodem en steen door te dringen. Moleaer’s gepatenteerde nanobubble-technologie biedt de hoogste overdrachtsratio van zuurstof in de sector met meer dan 85%, en is een rendabele, chemicaliënvrije oplossing die bewezen heeft duurzame voedselproductie te verhogen door betere plantgezondheid en hittetolerantie, gebruik van chemicaliën te verminderen in industriële processen op basis van water, waaronder de voedselketen, waterecosystemen te herstellen en terugwinning van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren.

Zie voor meer informatie: www.Moleaer.com