De Nederlandse zeilster en Olympisch kampioene geeft een presentatie op de AIWW Conference).

In Amsterdam vindt van 1 t/m 5 november de zesde editie plaats van Amsterdam International Water Week Conference. In deze week ontmoet een internationaal gezelschap van (toekomstige) waterleiders, wetenschappers, politici, hoger management van diverse organisaties én topsporters elkaar. Ze gaan praten over watergerelateerde onderwerpen waar we op lokaal, nationaal en internationaal niveau mee te maken hebben.

Discussies worden veelal ingeleid met inhoudelijke en thematische sessies door bijvoorbeeld burgemeester Aboutaleb (Rotterdam), Diederik Samsom, Gesche Grützmacher en Veronica Manfredi.
In de verschillende online en live sessies en bijeenkomsten worden oplossingen in acties omgezet, de zogeheten ‘Blue-green Deals with Integrated Solutions’. De Amsterdam Agreements, de samenwerkingsverbanden voor oplossingen voor de mondiale wateragenda, zijn hiervan een mooi voorbeeld

The Future is Water

AIWW is tevens een partnership aangegaan met The Future is Water, een initiatief van het Koninklijke Nederlandse Watersportverbond, TIG Sports en Allianz met als doel de kracht van water en de kracht van sport te bundelen en in te zetten voor een duurzame impact op water. Tijdens AIWW wordt de kracht van sport op verschillende manieren ingezet.

Marit Bouwmeester zal een inspiratie speech geven tijdens het Integraded Leaders Forum. Ze zal ook een Q&A geven op het Holland paviljoen op Aquatech. Daarnaast organiseert The Future is Water een symposium op 4 november waarbij de kracht van sport om een impact op te maken op water centraal staat. Sport organisaties zoals NOC*NSF, The Ocean Race & The Open Golf Championship vertellen hoe zij hun platforms inzetten voor duurzaamheid en bewustwording.

De Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en Klimaatbeleid, en van Infrastructuur en Waterstaat steunen de AIWW, via het programma Partners voor Water.

Wilt u AIWW2021 bijwonen? Kijk hier voor informatie en tickets. Via de Linkedin-pagina van AIWW blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het event.

Meer nieuws uit de watersector