Alle ruimte op GeoBuzz

GeoBuzz, het landelijke, onafhankelijke en grootschalige congres met beurs rondom geo-informatie vindt plaats op 24 en 25 november 2015 in congrescentrum 1931 in ’s Hertogenbosch. De eerste GeoBuzz werd vorig jaar bezocht door 2.100 mensen. GeoBuzz is niet alleen een evenement voor geo-deskundigen maar vooral ook voor gebruikers van geo-informatie in de sectoren agri-food, architectuur, bouw, financiën, gezondheid, energie, openbare orde & veiligheid, openbare ruimte, recreatie, terreinbeheer, vastgoed, verzekering en water & klimaat. 
Breed programma
Gericht op die sectoren is er een breed programma samengesteld.  Er zijn dagvullende programma’s over Agri-business, Energie, BIM, de BGT, INSPIRE, het Kadaster, de Topografische Dienst, en het NCG (Nederlandse Commissie voor de Geodesie). De stichting OS Geo houdt haar jaarlijkse conferentie op GeoBuzz. Verder zijn er zalen gewijd aan de activiteiten van Ruimteschepper, DataLand en Esri. Het bedrijf Geodan pakt groots uit in het kader van hun dertig jarig bestaan met een bijzonder programma omdat zij. In de GeoTalk-arena zijn speeches van tien minuten en er komt een computerruimte voor hands-on sessies. Op 25 november is er een programma gericht op studenten. 
Grote beurs
Op de beurs bieden bedrijven producten en diensten aan die een relatie hebben met geo-informatie. Het Kadaster beschikt over een centraal plein en voor Agri, BIM, Energie en de onderwijsinstellingen zijn er speciale ontmoetingspleinen ingericht. Natuurlijk zijn er veel bedrijven aanwezig vanuit de geo-ICT, ingenieurs- en adviesbureaus en overheden. 
Deelnemen
De congresdeelnemers bezoeken in de pauzes de beurs en kunnen de hele dag gebruik maken van de catering. Vanaf de koffie met een Bossche bol bij aankomst tot het laatste hapje bij vertrek. Het is mogelijk om individueel in te schrijven of als organisatie met een aantrekkelijke korting voor de medewerkers. Bovendien krijgt de tweede congresdeelnemers uit een gemeente, waterschap of provincie vrij toegang.
Het is ook mogelijk om gratis enkel de beurs te bezoeken. De beurs alleen al is een trip naar GeoBuzz waard. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt kan niet worden deelgenomen aan het programma. Voor de catering in “1931” betaalt men dan zelf.
Informatie en opgave
Vanaf half september staat het hele programma op de website www.geobuzz.nl. Daar kan men zich inschrijven als congresdeelnemer of beursbezoeker. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer aan de beurs zo lang er nog plaatsen beschikbaar zijn.

(persbericht september 2015)