Albert Jaap van Santbrink is benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee. Hij was eerder directeur van Terre des Hommes en leidde een eigen coach- en adviespraktijk. Van Santbrink volgt Floris van Hest op, die sinds 2015 directeur-bestuurder is van Stichting De Noordzee. Van Hest wordt per 1 september directeur-bestuurder van Vogelbescherming Nederland.

Van Santbrink wil voortbouwen op het huidige beleid zoals het Noordzeeakkoord en het programma De Rijke Noordzee. “In samenwerking met andere organisaties verwacht ik de komende jaren belangrijke bijdragen te leveren aan zorgvuldig beheer en gebruik van dit ecologische erfgoed. Dat is hard nodig.”

Leidinggeven aan transitie

Voorzitter van de Raad van Toezicht Tjerk Wagenaar is blij met de benoeming van Van Santbrink. “Hij brengt rijke ervaring mee als marketeer, bruggenbouwer van unieke diverse netwerken en verbinder van mensen en organisaties, waaronder Terre des Hommes, KPMG Sustainability en SOS Kinderdorpen. Deze kennis en leidinggevende ervaring gaat Stichting De Noordzee inzetten om de energie-, voedsel- en natuurtransities duurzaam te realiseren, in samenwerking met overheden, visserij, energiemaatschappijen en alle andere gebruikers van de Noordzee.”