Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwerp van open en duurzame warmtenetten | 22, 23 en 30 september

22 september | 08:00 - 30 september | 17:00

Om de transitie naar duurzame energieopwekking mogelijk te maken worden het komende decennium vele warmtenetten aangelegd. Deze warmwaterleidingen vragen om specifieke kennis van de ontwerper. In open warmtenetwerken is er sprake van meerdere warmteproducenten op één netwerk. Dit stelt specifieke eisen aan ontwerp en operationele regelingen. In deze cursus worden alle aspecten behandeld om een duurzaam warmtenetwerk te ontwerpen en te beheren.

Doel
Het doel van de cursus “Ontwerpen van open en duurzame warmtenetten” is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen dat hij/zij in staat is om een technisch en economisch verantwoord warmtenetwerk te ontwerpen waarmee een efficiënte, probleemloze en onderhoudsvriendelijke bedrijfsvoering kan worden verricht.

Naast het overdragen van kennis zal er tijdens de cursus voldoende gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

De cursus bestaat uit 2 delen. In het 1e deel (twee opeenvolgende cursusdagen) wordt met name de theorie behandeld, ondersteund door oefeningen. Het 2e deel bestaat uit een praktijkdag waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden de cursist in groepjes aan de slag gaat om de theorie toe te passen in één of meerdere cases. Hierbij wordt gebruik gemaakt van software tools waarbij de cases zelfstandig of met support van de docenten (nu meer in de rol van coach) uitgewerkt worden. De 3e dag is optioneel. Cursisten van voorgaande edities kunnen zich ook alleen voor de 3e dag aanmelden.

Doelgroep
Iedereen de in de praktijk te maken heeft met het ontwerpen en beheren van warmtenetten kan deelnemen aan deze cursus. Denk hierbij aan medewerkers van Ir-bureaus in de warmtesector; warmteleveranciers; aannemers geothermie, tuinbouw, WKO-sector. Het gewenste vooropleidingsniveau is minimaal HBO.

Programma
De cursus bestaat uit en mix van presentaties en oefeningen. De cursus wordt verzorgd door ervaren projectleiders van Deltares, afdeling Hydraulics for Infrastructure and Industry en Rotterdam Engineering.

De cursisten worden uitgenodigd om een ontwerpvraag/praktijkcase aan te leveren die op dag 3 gezamenlijk uitgewerkt kan worden. Deltares en Rotterdam Engineering zullen een keus maken uit de aangeleverde praktijkcases

De cursusleider behoudt zich het recht voor tot programmawijziging of tot annulering van een cursus bij onvoldoende belangstelling. Uiteraard wordt bij annulering het volledige cursusgeld geretourneerd.

Inschrijving
Inschrijving kan tot 8 september 2022 via internet: www.deltares.nl/nl/academy
Iedere inschrijver ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging en rekening.

De cursus wordt gegeven bij Deltares, Boussinesqweg 1, 2629 HV te Delft en vindt plaats op donderdag 22 september, vrijdag 23 september en vrijdag 30 september 2022. Aanvang 9:00 uur. Vanaf 8:30 staat de koffie klaar.

De kosten voor deelname aan de gehele cursus (3 dagen) bedragen per cursist € 1650. Alleen theoriedeel (dag 1 en 2) € 1295. Alleen praktijkdag (dag 3) € 665. Alle bedragen zijn excl. BTW. In de cursus zijn inbegrepen de handouts van de cursus, de lunches en koffie en thee tijdens de pauze.

Gegevens

Begin:
22 september | 08:00
Einde:
30 september | 17:00
Site:
https://www.deltares.nl/nl/academy/ontwerp-van-open-en-duurzame-warmtenetten/

Organisator

Deltares

Locatie

Delft