Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

mei 2019

European climate change adaptation ECCA 2019 | 28 – 31 mei

28 mei - 31 mei
Lissabon

Tweejaarlijkse Europese conferentie over klimaatadaptatie met als thema's onder meer databeheer voor risicoreductie, burgerparticipatie, mondiale uitdagingen en risico management. Veel inbreng van Nederlandse experts met onder meer een speciale sessie over grondwaterbeheer.

Meer weten »

juni 2019

Global Entrepreneurship Summit 2019 | 3 – 5 juni

3 juni - 5 juni
Den Haag

Negende editie van de GES-top waarbij innovatieve ondernemers kans krijgen om oplossingen voor mondiale vraagstukken voor te dragen aan investeerders. Dit jaar wordt de top voor het eerst in Europa gehouden. Thema's zijn: agrifood, netwerkverbindingen, energie, gezondheid en water.

Meer weten »

AquaTech China 2019 | 3 – 5 juni

3 juni | 08:00 - 5 juni | 17:00
Shanghai, China

Internationale vakbeurs op het gebied van watertechnologie, met onder meer een Enterprise Europe Network matchmaking bijeenkomst, een seminar over digitalisering en ook dit jaar weer met het Industrial Leaders Forum. De beurs valt samen met andere water-, bouw- en milieuvakbeursen.

Meer weten »

Wat er is | 5 juni

5 juni
Rotterdam

Conferentie over de resultaten van het topsector programma tot dusver en een vooruitblik op mogelijke thema's voor verder onderzoek en nieuwe buitenlandse missies.

Meer weten »

Sensoren en big data in de hydrologie: complex of grote kans!? | 6 juni

6 juni
Amsterdam

Voorjaarsymposium van het NHV over de toepassing van sensoring, internet of things, big data bij het waterbeheer. Naast de inhoudelijke meerwaarde van 'emerging technologies' wordt aandacht besteed aan de meer praktische waarde: welke inspanningen, investeringen, verdienmodellen en nieuwe samenwerkingsverbanden brengen de ET met zich mee?

Meer weten »

De groeiende waarde van water | 6 juni

6 juni | 14:00 - 16:30
Oegstgeest

Middagsymposium over de groeiende economische en sociaal-maatschappelijke waarde van water en de invloed daarvan op hoe we wonen en werken. Op de achtergrond speelt een gezamenlijk studie door Dunea en het hoogheemraadschap naar hoe West-Nederland er zou kunnen uitzien in 2050 en wat dat betekent voor het wonen, werken en recreëren in relatie tot water.

Meer weten »

Water Meets Energy, Energy Meets Water | 12-13 juni

12 juni - 13 juni
Brussel, België

Tweedaags congres over de energie-water nexus. Energie- en watergebruik zijn nauw aan elkaar verbonden. Energie staat volop in de politieke belangstelling, waar water vaak voor kennisgeving wordt aangenomen. Hoe kan een slimme watersector aanhaken bij een slimme energiesector?

Meer weten »

Landelijke Kennisdag Regionale Keringen | 13 juni

13 juni
Amsterdam

Jaarlijkse klennisdag voor het delen van ervaringen en nieuwe inzichten rond regionale keringen. Zo wordt onder meer in gegaan op de vraag of, ook voor regionale keringen, een nieuwe risicobenadering moeten worden geïntroduceerd. Ook komt aan de orde de vraag of maatregelen mogelijk zijn in het achterland om de veiligheid te waarborgen.

Meer weten »

Meten en monitoren in de afvalwaterketen | 13 juni 2019

13 juni | 08:00 - 17:00
Houten

Vijfde bijeenkomst van het landelijke platform over meten en monitoren (LPMM). De organisatoren Wouter van Tent (Winnet), Wijnand Turkensteen (Waterschap Aa en Maas) en Jeroen Oldenhoven (gemeente Alphen aan de Rijn) willen stilstaan bij de inhoudelijke kant van meten en monitoren en zijn benieuwd naar ervaringen met analyses en validatie.

Meer weten »

Climate proofing the region | 18 juni 2019

18 juni
Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam

De gevolgen van klimaatveranderingen zijn voelbaar. We moeten ons voorbereiden op extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte, stortbuien en storm, maar ook op de zeespiegelstijging en overstromingen van de rivieren. Wat betekent dit voor onze regio? Tijdens Climate Proofing the Region op 18 juni verkennen we de toekomstbeelden en de consequenties van klimaatverandering. Hoe gaan we samenwerken in een nieuwe normaal? Wat kan jij doen? De dag start in de ochtend met een theatrale conferentie, met een theatervoorstelling, inspirerende sprekers als…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen