Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

april 2019

Emissie symposium water | 11 april

11 april
Amersfoort

Jaarlijks symposium over de registratie van emissies naar water. De emissieregistratie verzamelt en registreert informatie over de emissies van circa 350 voor het milieubeleid relevante stoffen en stofgroepen naar zowel bodem, water als lucht. Dit jaar op het symposium o.a. aandacht voor het Europese project Solutions dat tools ontwikkelt voor het monitoren van chemische waterkwaliteit.

Meer weten »

Cursus: Klimaatadaptatie in de stad | 17 april 2019

17 april

De zomer lijkt steeds vroeger in het jaar te starten. Het mooie weer levert veel vreugde totdat piekbuien, modderstromen en langdurige hitte in stedelijk gebied de pret bederven. De terugkerende schade vraagt om actie van overheid, bedrijfsleven en particulieren. Hoe maken we het stedelijk gebied klimaatbestendig? In deze cursus leer je met de stresstest juiste keuzes te maken voor klimaatadaptieve maatregelen. Je gaat aan de slag met ontwerp, aanleg, beheer en monitoring van maatregelen. Je bezoekt creatieve oplossingen ter inspiratie…

Meer weten »

mei 2019

KNW: Kunstmatige intelligentie in de watersector | 10 mei

10 mei
Amersfoort

Voorjaarscongres van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) over intelligente systemen in de watersector die kansen bieden voor betere informatievoorziening en voorspellingen. Maar ook grote veranderingen met zich meebrengen. Het congres staat ook stil bij het 10-jarige bestaan van het Waternetwerk en het 25-jarige bestaan van Wateropleidingen.

Meer weten »

5 jaar NKWK: opbrengsten en ontwikkelingen | 14 mei

14 mei
Delft

Vijfde conferentie van het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK) waarin ruim veertig partijen samenwerken aan onderzoek en praktijktoepassingen voor een veilige en leefbare delta. Tijdens deze lustrum-conferentie richten we ons op de resultaten van al dit onderzoek.

Meer weten »

Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater | 22 mei

22 mei
Eerbeek

Zevende bijeenkomst Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater, georganiseerd door Envaqua. Dit keer bij Industriewater Eerbeek die het de zuivering verzorgt van 4 miljoen m3 afvalwater van de Eerbeekse papierindustrie.

Meer weten »

50 jaar Lauwersmeer } 23 mei

23 mei
Zoutkamp

Op 23 mei 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de Lauwerszee, in aanwezigheid van Koningin Juliana, is afgesloten. Bij gelegenheid wordt een symposium gehouden met het accent op de toekomst en aandacht voor het verleden.

Meer weten »

juni 2019

Cursus: Voorkomen infectieziekten bij veldwerk | 25 juni 2019

25 juni

Het oplopen van een infectieziekte kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid. De kans op besmetting neemt toe als je veel in het veld bent, door hoog gras en struiken loopt. Ook neemt de kans op besmetting toe als je in aanraking komt met dode dieren of ontlasting. Het voorkomen en snel herkennen van symptomen en signalen is cruciaal om de gevolgen van een infectieziekte zo veel mogelijk te beperken. In deze cursus leer je hoe en waarmee je geïnfecteerd…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen