Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Climate proofing the region | 18 juni 2019

18 juni 2019

De gevolgen van klimaatveranderingen zijn voelbaar. We moeten ons voorbereiden op extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte, stortbuien en storm, maar ook op de zeespiegelstijging en overstromingen van de rivieren. Wat betekent dit voor onze regio?

Tijdens Climate Proofing the Region op 18 juni verkennen we de toekomstbeelden en de consequenties van klimaatverandering. Hoe gaan we samenwerken in een nieuwe normaal? Wat kan jij doen? De dag start in de ochtend met een theatrale conferentie, met een theatervoorstelling, inspirerende sprekers als Henk Ovink (Nederlands Watergezant), pitches uit de praktijk en interessante tentoonstellingen over klimaatverandering. We bekijken het geheel vanuit een astronautenblik én zoomen in op de praktijk tot in jouw straat. Daarna stromen we uit in elf verschillende middagprogramma’s, waarmee we de diepte in duiken over specifieke vraagstukken, van gebiedsontwikkeling tot toekomstbestendige watersystemen en van klimaatbestendige industrie tot groene daken. Aan het eind van de middag komt iedereen weer bij elkaar om na te borrelen over deze indrukwekkende dag en komen bestuurders, directeuren en beslissers bij elkaar voor het statement Surf the Tide, een klimaatadaptieve regio, voor en door iedereen.

Mail naar Climateproof@wemakethe.city onder de vermelding Waterforum en ontvang een gratis kaartje voor zowel het ochtend- als het middagprogramma!

Locatie

Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam