zuivering
Het zwembad op EuroParcs De Biesbosch heeft een primeur: het zwembadwater wordt nu gezuiverd met behulp van een waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer.

Binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch is gerenoveerd

Zwembadwater zuiveren in een zeecontainer: dat klinkt futuristisch, maar het is nu werkelijkheid. De opmerkelijke primeur is voor het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van EuroParcs. Dit is het eerste zwembad van de vakantieparkenspecialist waarbij de waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer is geplaatst. De container staat naast het zwembadgebouw. Dankzij deze innovatie bespaart EuroParcs energie op de zuivering van het zwembadwater. 

Het binnenzwembad en het kinderbad op EuroParcs De Biesbosch zijn recent gerenoveerd. Daarbij moest ook een nieuwe waterzuiveringsinstallatie worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat de renovatie voor het hoogseizoen voltooid zou zijn, ging de het bedrijf een samenwerking aan met ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en Backers Zwembaden & Wellness. “De installatie voor het zuiveren van zwembadwater bevindt zich over het algemeen in dezelfde ruimte als het zwembad”, zegt René Ruiter, die namens Antea Group. “In dit geval was dit niet mogelijk en daarom hebben we iets nieuws bedacht: een zeecontainer met daarin de complete technische installatie. Het is bijzonder dat de samenwerking tussen opdrachtgever, installateur en adviseur heeft geleid tot dit nieuwe concept.” 
 
Energiebesparing
Backers Zwembaden & Wellness was verantwoordelijk voor de installatie van de waterbehandelingsinstallatie in de container. Met een vrachtwagen is de container vervoerd naar EuroParcs De Biesbosch, waarna deze met een kraan op zijn plek werd getild. Er is een sleuf gegraven om de leidingen te trekken van het zwembad naar de container. “Dit is een geheel nieuwe manier van werken”, zegt Richard Backers van Backers Zwembaden & Wellness. “De installatie is voorzien van de laatste technieken, waardoor er minder handmatige metingen gedaan hoeven te worden en er energie wordt bespaard in vergelijking met de oude installatie.” 
 
De zeecontainer is aan de buitenkant bekleed met houten panelen, zodat het opgaat in de omgeving van EuroParcs De Biesbosch. Volgens Edwin Duijvekam, manager faciliteiten bij EuroParcs, kan de installatie eenvoudig verplaatst worden als het nodig is. “Het is een volledig modulaire technische installatie, zodat dit systeem eenvoudig gebruikt kan worden op andere parken. Een groot voordeel is bovendien dat deze installatie in korte tijd gerealiseerd is, waardoor het zwembad op EuroParcs De Biesbosch slechts korte tijd gesloten is geweest. Zo hebben bezoekers van het park nauwelijks iets gemerkt van de verbouwing en kunnen zij deze zomer genieten van het nieuwe zwembad.”