Nieke Martens nieuwe cfo van Vitens

Nieke Martens start op 15 mei als nieuwe cfo (chief financial officer) van drinkwaterbedrijf Vitens. Martens: “Ik kijk ernaar uit om de strategie ‘Elke druppel duurzaam’ samen met de collega’s tot uitvoering te brengen.

Nieke Martens studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en deed de Master of Business Administration (MBA) aan INSEAD Business School. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring opgedaan bij ABN AMRO, Van Lanschot Kempen en Rabobank. Directievoorzitter Jelle Hannema: “Ik ben blij dat we ons bestuur versterken met de expertise die Nieke meebrengt. We staan midden in de watertransitie, met enorme uitdagingen om onze klanten van water te blijven voorzien. Dat vraagt ook om vernieuwend financieel beleid. Ik ben ervan overtuigd dat Nieke ons bedrijf daarbij kan verder helpen.”

Nieke Martens: “De komende jaren moeten een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt in het waterecosysteem om zowel de continuïteit als verduurzaming te borgen. Dat is voor mij een belangrijke reden er nu voor te kiezen om mijn ervaring op het gebied van transformatie, digitalisering en finance voor Vitens en Nederland in te gaan zetten.”