Ferr-tech
Ferr-Tech ontvangt de Aqualia Innovation Award

Tijdens de WEX Global 2023 in Spanje is dinsdag 28 maart bekend gemaakt dat Ferr-Tech met haar innovatieve FerSol® (Ferraat(VI) in vloeibare vorm) de Aqualia Innovation Award heeft gewonnen. Ferr-Tech is, als innovator van Ferraat(VI)-toepassingen voor revolutionaire industriële (afval)waterbehandeling, als eerste ter wereld in staat geweest om het meest krachtige en milieuvriendelijke oxidant FerSol® te produceren. Het product FerSol® maakt de waterbehandeling duurzamer en energie-efficiënter, zodat het hergebruik van water in industriële processen mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan één van de bepalende thema’s van de 21e eeuw: het voorkomen van waterschaarste.

Aqualia Innovation Award

De Aqualia Innovation Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar de meest innovatieve producten of toepassingen in de watersector gepresenteerd worden aan een vakjury bestaande uit: Juan Manuel Revuelta Pérez, Helge Daebel, Juliette Douglas-Overzee en Beverley Ferrara. Naast deze award werden er nog vier andere prijzen uitgereikt: Innovation in Water Circularity, Innovation in Decarbonising, Innovation in Digitalised Water Management en Innovation in Financial Partnership. De awards worden elk jaar uitgereikt tijdens WEX Global: de top zakelijke bijeenkomst voor de water-, afvalwater- en duurzame sector waarbinnen bedrijven werken aan slimme, circulaire oplossingen om een betere wereld te bouwen. Ehsan Saebnoori, R&D director bij Ferr-Tech en Judith le Fèvre, CMO, presenteerden het innovatieve FerSol® in Sevilla. De overige innovatieve bedrijven die meedongen naar de Aqualia Innovation Award waren Aquacycl, Organics Group, Planetek, Zander Agro en Miya. Ferr-Tech werd geselecteerd als prijswinnaar, omdat de businesscase stond als een huis, het bedrijf een grote bijdrage levert aan duurzaamheid en een innovatief product heeft.

FerSol®: baanbrekend, innovatief en uniek

In het verleden was het onmogelijk om Ferraat(VI) houdbaar en stabiel te produceren. Met baanbrekend onderzoek van de oprichters van Ferr-Tech, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, kan Ferr-Tech Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik. Als Drentse start-up is Ferr-Tech de eerste onderneming die hierin geslaagd is. Ferraat(VI) maakt restwater zo puur dat een groot deel teruggebracht kan worden in het productieproces. Ferraat(VI) is heel veelzijdig. Het is de sterkste oxidant ter wereld, het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken. Dankzij de krachtige oxidatie van Ferraat(VI) binden de deeltjes van het restproduct beter aan elkaar waardoor minder sludge overblijft. De resterende sludge is ook nog eens veel compacter waardoor het makkelijker af te voeren is. Soms is zelfs de sludge als grondstof te hergebruiken. Het geheel draagt dus bij aan de circulaire watereconomie.

Award-winning bedrijf

De Aqualia Innovation Award is niet de eerste award die Ferr-Tech mee naar huis neemt. Vorig jaar wonnen ze de prestigieuze WIS 2022 Innovation Stimulation Award. Deze award is voor de Nederlandse watersector wat de Oscar is voor Hollywood en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de beste bedrijven uit de Nederlandse watersector. In 2021 won Ferr-Tech de CES Innovation Award op ’s werelds grootste technologiebeurs in Las Vegas: de Consumer Electronics Show.

Over Ferr-Tech

Ferr-Tech is wereldwijd marktleider op het gebied van Ferraat(VI)-toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Door een gepatenteerd proces maakt Ferr-Tech het gebruik van Ferraat(VI)-producten beschikbaar voor de (afval)waterindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Meppel runt Ferr-Tech het waterlab en verzorgen zij hoogwaardige watertesten, experimenten en analyses voor klanten.

Voor meer informatie over Ferr-Tech kunt u terecht op www.ferr-tech.com. Wilt u meer weten over de Aqualia Innovation Award of WEX Global, kijk dan op www.wex-global.com