donderdag, maart 28, 2024

Nieuws watersector op WaterForum

Grote marktvraag waterprojecten maakt projectenkalender absolute noodzaak

0
Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) lanceerde op 20 maart de Projectenkalender Waterschapsmarkt 2024-2025, in opdracht van de werkgroep Samenwerking Waterschapswerken (SWW). In totaal is de geraamde bouwsom 2,8 miljard euro. De jaarlijkse Projectenkalender zorgt voor transparantie op de markt en ondersteunt de dialoog tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Opvallend voor komend jaar is dat bijna een derde om projecten rond rwzi´s gaat, en dat ruim 40 procent met bouwteams en raamcontracten wordt opgezet.

Wereldwaterdag: van conflicten om water tot vredelievendheid

0
Op 22 maart is het Wereldwaterdag en dit jaar heeft de Verenigde Naties gekozen voor het thema ´Water voor vrede´. Het meest actueel is...

Rijkswaterstaat zet Julianakanaal droog en verwijdert defecte bouwkuip

0
Rijkswaterstaat gaat het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht over een lengte van 4 kilometer vanaf oktober 2024 stremmen om de verruimingswerkzaamheden veilig af te kunnen ronden.

Investeringsboost Hydraloop van 10,5 miljoen euro voor internationale groei 

0
Hydraloop heeft 10,5 miljoen euro opgehaald bij investeerders, waarvan bijna de helft afkomstig is van ontwikkelfonds Invest-NL. De nieuwe financiering is onderdeel van een...

Aqua Nederland: concentreren vervuild water wint terrein

0
Membraanfiltratie is nu ook bij het zuiveren van afvalwater de trend. Vakbeurs Aqua Nederland laat zien dat deze doorzet. Maar wat doe je met het concentraat?

Berenschot gaat rol Rijkswaterstaat bij hoogwater Markermeer onderzoeken

0
Adviesbureau Berenschot gaat onderzoek doen naar de hoogwatersituatie in het Markermeer rond de laatste jaarwisseling. Met name de rol die Rijkswaterstaat daarbij heeft gespeeld wordt onderzocht.

Brandblusbedrijf zou bron zijn van PFOS-verontreiniging in Den Haag

0
De bron van de ernstige PFOS-vervuiling in de Haagse wijk Leidschenveen is vermoedelijk een bedrijf dat brandblussers onderhoudt en blustrainingen geeft. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na onderzoek.

Grote urgentie voor Europese visie op groeiende waterproblemen

0
De Vlaamse milieuminister Zuhal Demir ziet in het eigen Blue Deal-programma een goede opmaat voor een Europese aanpak van de toenemende waterproblemen.

Wereldwaterdag: meer of nog minder geld voor buitenlandse waterprojecten?

0
Vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag en zijn de ogen weer even gericht op 25 procent van de wereldbevolking die nog geen schoon drinkwater heeft en de 4 miljard mensen zonder deugdelijke toiletten.

Nog meer nieuws uit de watersector lezen? Lees onze persberichten of personalia’s. Of bekijk onze social media kanalen met nog meer nieuws! LinkedInTwitter.

Geïnteresseerd in infra nieuws lezen? Dat kan op OTAR.
Geïnteresseerd in industrie nieuws lezen? Dat kan op Process Control.