Gerelateerde berichten

Sunglaciers komende weken getest op militaire basis in Mali

  • 7 april 2017

Kunstenaar Ap Verheggen en zijn team zullen de komende weken twee modellen (DC03 en DC04) van de Sunglacier testen op de militaire basis in Mali. Het doel is om te kijken of de verschillende objecten in staat zijn om drinkwater in extreme hitte en droogte te produceren.

Speciaal voor Mali zijn er twee nieuwe installaties, de zogenoemde Desert Twins, gebouwd. Als het in Mali mogelijk is om drinkwater te oogsten, kunnen de sculpturen overal ter wereld drinkwater produceren. Het ontwerp van de Desert Twins (DC04) is geïnspireerd op een maanlander. Het team van Verheggen gaat de technologie testen in de Sahara waar de temperaturen in dit seizoen oplopen tot 40-45 graden Celsius met een vochtigheidsgraad van minder dan 10 procent.

Het ontwerp van de DC03 is gericht op het goedkoop produceren van drinkwater. De sculptuur is makkelijk zelf te maken voor ongeveer 75 euro. Het model bevat geen bewegende, geen accu en geen regeltechniek. Via Wetskills loopt er een internationale contest om de waterproductie van deze sculptuur te vergroten.


(Waterforum Online)


Reacties (0)

U heeft een digitaal abonnement nodig om te kunnen reageren.