vrijdag, april 19, 2024

NIEUWS

Huizen met aquathermie verwarmen in Noord-Hollandse Wijdemeren

0
Samen met Energiecoöperatie Wijdemeren en de gemeente Wijdemeren maakt waterschap Amstel, Gooi en Vecht een plan om huizen te verwarmen met warmte uit het afvalwater van rwzi Horstermeer.

Mangrovebomen houden zich sterk bij test in golfgoot Deltares

0
Deltares en de TU Delft testen van 11 tot 18 april in de Deltagoot de sterkte van mangrovebomen en welke bijdrage ze leveren aan waterveiligheid. Met hun grote wortels houden mangrovebomen sediment vast en vangen ze de klappen van golven op. Daarom worden ze vaak gezien als de spil in kustbescherming van tropische kustgebieden. Eind deze week zijn de testen afgerond en na de zomer publiceert Deltares naar verwachting de eerste resultaten.

Microbioloog Gertjan Medema ontvangt Lee Kuan Yew Water Prize 2024

0
Gertjan Medema ontvangt de Lee Kuan Yew Water Prize 2024 voor zijn baanbrekende onderzoek en zijn significante bijdragen op het gebied van de rioolwaterepidemiologie voor virusdetectie in afvalwater tijdens de COVID-19-pandemie. Medema krijgt de prijs op 18 juni 2024 tijdens de Singapore International Water Week uit handen van president Tharman Shanmugaratnam van de Republiek Singapore. De prijs bestaat uit een geldbedrag van S$ 300.000, een certificaat en een gouden medaille.

Consortium ontwikkelt geïntegreerd regenwaterbeheersysteem

0
AAWS ontwikkelde met een consortium van bedrijven een geïntegreerd regenwaterbeheersysteem op het Green Village terrein van de TU Delft. Doel is om wateroverlast en watertekort in stedelijke gebieden te voorkomen. Ook staat er een 'groene wand' die voor koelte in steden moet zorgen.  

MAGAZINE ARTIKELEN

PERSONALIA

PERSBERICHTEN