vrijdag, maart 29, 2024

NIEUWS

Herstel Prinses Margriettunnel duurt langer door instandhouding grondwaterpeil

0
Het herstel van de Prinses Margriettunnel zal duren tot eind 2025. Een nieuwe manier van werken, waarbij de grondwaterstand niet verlaagd hoeft te worden, blijkt meer tijd te kosten.

Nieuw weidevogelgebied Zoetermeerse Meerpolder 

0
Het nieuwe weidevogelgebied in de Zoetermeerse Meerpolder is gereed na de plaatsing van het Vogelkijkscherm. Op 15 maart vond de officiële onthulling van het scherm plaats.

Bron van stikstof en fosfor in zeekleigebieden vaak niet duidelijk

0
Voor zeekleigebieden is volgens TNO nog niet nauwkeurig bekend waarom concentraties fosfor en stikstof sterk verschillen per gebied, en of het om verontreiniging door menselijk handelen gaat of dat er natuurlijke oorzaken in het spel zijn.

Zes vispassages bij gemalen in het zuiden van Friesland

0
Wetterskip Fryslân legt dit jaar bij zes gemalen in Zuid-Fryslân vispassages aan. Hier zwemmen vissen straks vrij tussen de Friese boezem, het stelsel van meren, kanalen en vaarten, en de achterliggende polders. Het totale werk is naar verwachting in december 2024 klaar. 

MAGAZINE ARTIKELEN

Slim riool maakt slimme rwzi nog efficiënter

Wanneer je een ‘slim riool’ koppelt aan een ‘slimme rwzi’ dan kan de totaaloplossing nog beter uitpakken, stelt Xylem. Gemeente ’s-Hertogenbosch en waterschap Aa en Maas zijn het idee aan het testen.

PERSONALIA

PERSBERICHTEN