Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2018

Oud en jong in de hydrologie: Piet Warmerdam over de Hupsel | 12 april

12 april | 18:30 - 22:00
Amersfoort

Kennismaking met onze hydrologische helden? Avondje discussiëren over het verleden, heden en toekomst van de hydrologie? De tweede avond in de serie Jong en Oud in de hyrologie, is met 'ir hydrologic' Piet Warmerdam (WUR) en zijn onderzoek in het Hupselse beekgebied bij Groenlo.  

Meer weten »

Boekpresentatie Too Big – Henk Ovink | 12 april

12 april | 20:00 - 22:00
Amsterdam

Presentatie van het Engelstalige boek Too Big van watergezant Henk Ovink en Jelte Boeijenga (onderzoeker, auteur en redacteur) over het succes achter het proces van Rebuild by Design dat in New York en San Francisco wordt toegepast. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Wat maakt Nederland koploper op het gebied van water en klimaatverandering? En hoe moeten we nu met elkaar aan de slag om stedelijke gebieden veerkrachtiger te maken?. Ook op live stream.

Meer weten »

Maintenance Gorinchem| 17- 19 april

17 april - 19 april
Gorinchem

Vakbeurs voor industrieel onderhoud en assetmanagement  met een breed aanbod aan diensten en producten: van onderhoud tot inspectie en van IT tot veiligheid.

Meer weten »

NKWK-conferentie 2018 | 17 april

17 april
Wageningen

Jaarlijkse conferentie van het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat waarin veel partijen samen werken aan onderzoek voor een veilige en leefbare delta. Dit jaar is het thema: Van papier naar praktijk.

Meer weten »

Toekomstvisie sensoren en automatisering | 17-19 april

17 april - 19 april
Weesp

Driedaags in huis Kennis Event Water van het bedrijf Jumo - leverancier van meet- en regeltechnologie - met workshops over het inrichten van van procestechnische installaties voor water-, proceswater- en afvalwaterbehandeling, met onder meer als specifieke onderwerpen: het correct kalibreren, registeren en het meten van geleidbaarheid.

Meer weten »

Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving | 17 april

17 april
Amsterdam

Tijdens de vakbeurs Building Holland is er een Atlas Werkconferentie over de verschillende atlassen van de gezamenlijke kenniscentra die het natuurlijke kapitaal in Nederland in kaart brengen. Zo is er een Atlas Leefomgeving, Atlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, Gids Gezonde leefomgeving en de Gezond OntwerpWijzer. Op de conferentie komen de laatste ontwikkelingen aan bod rondom deze Atlassen en zijn er workshops over groene daken, circulaire economie, citizen science en gezondheid in de gebouwde omgeving.

Meer weten »

Building Holland | 17-19 april

17 april - 19 april
Amsterdam

Driedaagse vakbeurs voor de bouw- en vastgoed sector over de enorme bouwopgave voor Nederland voor de komende twee decennia met daar aan gekoppelde vraagstukken rond duurzame energie en grondstoffengebruik. Branche-overstijgende innovaties die die koppelingen maken - en niet alleen de goedkoopste prijs centraal stellen - krijgen op de beurs uitgebreid de aandacht. Thema's zijn onder meer duurzame gebiedsontwikkeling, circulair bouwen en gezond bouwen.

Meer weten »

Wash-debate: Leaving no one behind | 18 april

18 april | 17:00 - 18:30
Den Haag

Bijeenkomst over het Nederlandse buitenlandbeleid voor drinkwater en sanitatie en de speciale inzet op watervoorzieningen voor kwetsbare groepen.

Meer weten »

Stress door klimaatverandering | 20 april

20 april
Utrecht

KNW voorjaarscongres over een integrale aanpak om Nederland klimaatbestendig te kunnen maken. Hoe voer je een goede dialoog over de juist maatregelen om stad en platteland klimaatbestendig te maken?

Meer weten »

Finale Knappe Waterhoofden | 20 april

20 april | 08:00 - 17:00
Zoetermeer

Finale van landelijke wedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 19 jaar. De wedstrijd draait om het beste idee op het gebied van waterinnovatie. Tijdens de wedstrijd zullen jongeren hun (profiel)werkstuk toelichten aan een jury en deze zal vervolgens het beste idee kiezen. De winnaar mag Nederland gaan vertegenwoordigen in Zweden tijdens de Stockholm Junior Water Prize!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen