Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

mei 2018

IABR: Missing link | 31 mei & 1 juni

31 mei - 1 juni
Rotterdam & Brussel

Start van de achtste (2018) én negende editie (2020) van de Rotterdamse achitectuur biennale in een keer in twee steden: op 31 mei in Rotterdam en op 1 juni in Brussel. De IABR richt zich al sinds 2005 op de toekomst van de stad en meer en meer de vraag hoe we de stad weerbaar kunnen maken. De komende twee edities staan helemaal in het teken van de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties en het klimaatverdrag…

Meer weten »

SKIW Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater | 31 mei

31 mei
Antwerpen. Beligië

Zesde praktijkdag van de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), samen met het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA), over de behandeling van industrieel afvalwater. Dit keer is BASF Antwerpen de gastheer.  

Meer weten »
juni 2018

Eerst snappen, dan de waterkwaliteit opknappen | 1 juni

1 juni
Amersfoort

Congres over de ecologische waterkwaliteit en de publicatie van de handreiking Ecologische sleutelfactoren (ESF's).

Meer weten »

Deltares Software Dagen 2018 | 5-8 juni

5 juni - 8 juni
Delft

Vier dagen met workshops, gebruikersdagen, cursussen, symposia, masterklassen en excursies voor gebruikers van de Deltares software in Nederland en België. Een unieke gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere gebruikers en ontwikkelaars, te praten met de inhoudelijke experts van Deltares over projecten, nieuwe functionaliteiten en te discussiëren over innovatieve methoden.

Meer weten »

Sea the future | 8 en 10 juni

8 juni - 10 juni
’s-Hertogenbosch

Feestelijke en educatieve bijeenkomst met presentaties over gezonde oceanen. Onder meer met gezellige marktkraampjes, tentoonstelling over zeewier, en gelegenheid (buiten) voor proefduiken. (zaterdag 8 juni is voor genodigden met benefit veiling).

Meer weten »

Wereld oceaan dag | 8 juni

8 juni
hele wereld

Jaarlijkse dag van de oceanen. Georganiseerd door de Verenigde Naties, wordt ieder jaar op 8 juni aandacht gevraagd voor het belang van oceanen voor de voedselzekerheid en gezondheid, het voortbestaan van alle leven en de veerkracht van het klimaat die van cruciaal belang zijn voor onze biosfeer.

Meer weten »

Hittestress | 25 juni

25 juni
Den Bosch

Eerste congres Hittestress over hoe Nederland omgaat met een warmer klimaat. Over de effecten voor verschillende sectoren, zoals de zorg voor kwetsbare ouderen, de koeling in woningen en de verkoeling van de stad. Er is niet één aanpak, het gaat om de samenhang tussen de sectoren.

Meer weten »

Wereld Water College | 26 juni

26 juni
Scheveningen

Zesde editie van educatief evenement voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. In het Zuiderstrandtheater wordt een grote ruimte met ‘WaterXperiences’ ingericht waar de leerlingen kennis kunnen maken met alle facetten van de watersector. Dit jaar valt het samen met de finishdag van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

Meer weten »

Future of the oceans | 28 – 29 juni

28 juni - 29 juni
Scheveningen

Internationale conferentie over over de noodzaak goed voor onze oceanen. Hoe kan de oceaan bijdragen aan het leveren van natuurlijke hulpbronnen en het omgaan met de effecten van klimaatverandering, onder voorwaarde van behoud en duurzaam gebruik van de oceaan? Innovatieve ontwikkelingen zijn hierbij essentieel. De conferentie vindt plaats bij gelegenheid van de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen waar van 24 juni t/m 1 juli een speciaal dorp is ingericht.

Meer weten »
juli 2018

Big Jump 2018, Nederland springt voor schoon water | 8 juli

8 juli | 15:00 - 17:00

Op 8 juli om 15.00 (CET) springt iedereen in Europa in het open zwemwater. Het jaarlijkse evenement is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van een goede kwaliteit van oppervlaktewater. Vorige jaar vond de ‘sprong’ plaats op zo’n 163 locaties. Initiatiefnemer is het Europese Rivier Netwerk.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen