Nederlanders maken water uit woestijnlucht op militair kamp in Mali

Op het Nederlandse militaire kamp in Mali is een team van Sunglacier erin geslaagd om met een koelelement van 3 euro water uit de lucht te halen. Defensie had het team, samen met een team van de Haagse Hogeschool, uitgenodigd om i... Lees meer

Nieuws


 • 28 april 2017 - Nieuws
  Mogelijk tweede pilotinstallatie voor blauwe energie

  Na de Afsluitdijk krijgt mogelijk ook het gemaal bij Katwijk een pilotcentrale voor ‘blue energy’. Daarin kan duurzaam energie worden geproduceerd door gebruik te maken van het verschil in zoutgehalte tussen twee waterstromen.

 • 25 april 2017 - Nieuws
  Holle Bolle Boei zorgt voor schone grachten op Koningsdag

  Om de Amsterdamse grachten op Koningsdag zo schoon mogelijk te houden, heeft Waternet dit jaar de hulp ingeroepen van de Holle Bolle Boei, het Amsterdamse broertje van Holle Bolle Gijs in de Efteling. Hij dobbert op Koningsdag in de Amstel, tegenover de Hermitage. 

 • 25 april 2017 - Nieuws
  Gedrag Nijl wordt nog onvoorspelbaarder

  De variaties in het gedrag van de Nijl zullen door klimaatverandering alleen maar toenemen, blijkt uit studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het wordt steeds lastiger te voorspellen of het stroomgebied zal overstromen of juist droogvallen.

 • 25 april 2017 - Nieuws
  Gezocht: data-enthousiasten voor beter waterbeheer

  Met de Data Challenge 2017 hopen de partners in het programma Slim Watermanagement slimme en creatieve ideeën te verzamelen om ‘zoveel mogelijk maatschappelijk, ecologisch of economisch rendement uit een kuub water te halen’. De wedstrijd staat open voor iedereen die interesse heeft in het analyseren en toepassen van data. Van professional tot hobbyist.


Meer nieuws